Feis Isle

Fra Whiskywiki
(Omdirigert fra The Islay Festival)
Hopp til: navigasjon, søk

Feis Isle eller The Islay Festival of Malt and Music er en musikk- og whiskyfestival som arrangeres på Islay hvert år, med start den siste helgen i mai og en ukes varighet.


Historie

Festivalen ble arrangert for første gang i 1986, og ble startet på initiativ av lokale krefter som ønsket å fremheve arven og kulturen på Islay og å tilby en tverrkulturell serie med opplevelser.

Siden 2000 har festivalen blitt arrangert i samarbeid med destilleriene på Islay, Isle of Jura-destilleriet og Port Ellen Maltings.


Organisering og arrangement

Feis Isle er organisert slik at hvert destilleri har sin «åpne dag», musikk, omvisning og andre arrangementer skjer på «dagens» destilleri. Det legger selvsagt en viss begrensning på hvor mange mennesker som kan delta på festivalen, men skaper også en viss fellesskapsfølelse.

I tillegg arrangeres céilidhs, guidede turer, sportskonkurranser (f.eks. i fluefiske) og diverse arrangementer rettet mot barn i løpet av uka.

Islay har en stor mengde lokale musikere på alle nivåer, i tillegg kommer artister fra andre deler av Storbritannia for å delta i festivalen.

Eksterne lenker