Terminus

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Terminus.jpg

Terminus er kortnavnet til baren ved Grand Hotel Terminus i Bergen, som siden Augustin Hotel kjøpte hotellet i 2006 har utviklet seg til å bli en av Norges bedre whiskybarer.

Baren ble whiskybar i 2006. Den første barsjefen etter overtagelsen var Jonathan Di Blasi som tidligere jobbet ved Altona Vinbar på Augustin. Det var han som gjorde grunnarbeidet med å bygge opp utvalget på Terminus. I februar 2008 sluttet di Blasi for å «forfølge andre interesser». Frode Harring har overtatt jobben og han fortsetter i samme gode retning. Da Harring tok over februar 2008 hadde baren 114 forskjellige tapninger - pr desember 2010 har antallet passert 500.

Baren er sentral i planleggingen og gjennomføringen av WhiskyMeet.


Grand Whiskybar er idag sentrum for whisky på vestlandet. Totalt fire whiskyklubber bruker lokalene til sine møter. Whiskypedia med Rune Blytt i spissen er et fast innslag i baren en lørdag i måneden. Konseptet er ganske likt Whiskybadet, og er kjent for å stille med ettertraktede tapninger hver gang. Chris Maile er også ofte å finne som foredragsholder disse dagene.

Whisky-Meet, barens egen whiskyfestival avholdes hver februar, første gang arrangert i 2009. Dette er en litt annerledes festival, ettersom fokus er på masterclasses. Mange internasjonale gjester gjør denne festivalen mer og mer ettertraktet blant whiskynerdene...

Baren har Gold rating i Whiskybars of the World 2010, og fikk Oslo Whiskyfestivals Pot Still-pris for baren i 2008. Kåret til Nordens fremste møtested for whiskyinteresserte i Aperitif Bar 2010.

Åpningstid

Mandag til lørdag 17-00


Kontaktinfo

Eksterne lenker