Kategori:Rare Malts-serien

Fra Whiskywiki
(Omdirigert fra Rare Malts)
Hopp til: navigasjon, søk

Tapninger i Rare Malts-serien som er registrert i whiskywiki.

Informasjon

Serie med relativt gammel whisky fra Diageo. Serien tappes ikke mer, og Diageo lanserer heller denne type whisky som Special Release. I Rare Malts-serien har vi imidlertid ikke bare fått gammel whisky. Vi har også, som navnet indikerer, fått sjelden whisky. Maltwhisky som aldri før og trolig heller ikke senere vil bli tappet som singlemalt, hovedsakelig fordi destilleriene ble lagt ned på 80-tallet, før singlemalt ble et kommersielt produkt.

Diageo har fokusert sterkest på maltwhiskyene sine i Classic Malts-serien. Tapninger i Rare Malts-serien har gjerne kommet fra destillerier som ikke har vært med i Classic Malts, og dermed ikke fått noe særlig markedsføring som singlemalt. Mange har vært å finne som Flora & Fauna-serien, men whisky fra f.eks Brora, Port Ellen, og Dallas Dhu, f.eks har aldri vært i F&F-tapning fordi destilleriene ble nedlagt allerede i 1983.

Den svenske whiskyentusiasten Ulf Buxrud har samlet en komplett oversikt over hvilke tapninger som er gitt ut i denne serien. En oversikt som det sies at ikke engang Diageo sitter på. Buxrud har også skrevet en bok om Rare Malts.

I følge Buxrud er alle Rare Malts-tapningene, i motsetning til standard Diageo-produkter, uten fargejustering eller kaldfiltrering.

Lenker

Buxruds nettside

Ulf Buxrud: Rare Malts: Facts, Figures and Taste