Per Løvlie

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Per Løvlie på Aberlour, våren 2007.
Foto: Ragnhild S. Lervik

Per Løvlie (1953-2010) var en av, om ikke den, største whiskypersonligheten i Norge.

Per Løvlie ble født 19. januar 1953 og gikk bort alt for tidlig 8. april 2010. Per var medlem i NMWL i en årrekke. Per var leder/president i Oslolaget i mange år (frem til 2007) og var president i landslaget fra 2008 - 2010. Per var i alle år anglofil og det forklarer nok en del om hans forkjærlighet for skotsk maltwhisky. Per er den eneste som har deltatt på samtlige whiskyfestivaler i Dufftown helt fra den spede begynnelse. Hans kunnskap om whisky, evne til å formidle det og gode egenskaper som reiseleder i Skottland har vært utrolig gode å ha for NMWL og dets medlemmer.

Per ble flere ganger verdensmester i whiskynosing og var en ofte brukt foredragsholder om skotsk whisky både i Norge og i Skottland. Han har gjennom en årrekke vært fast foredragsholder på whiskyfestivalene i Dufftown, og har gjennom det opparbeidet seg svært god kjennskap og gode kontakter i Speyside-regionen.

Per var også en av initiativtakerne til og hovedpersonene bak importørfirmaet Daracha AS, dette sammen med fem andre NMWL-medlemmer.