Optic

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk

Optic er en byggtype som er mye brukt i både øl- og whiskyproduksjon.

Optic er den mest brukte vårbygg til malting, og kunne i 2005 se tilbake på ti år som medlem på listen over anbefalte sorter. Optic er en av bare tre vårbyggsorter for malting som har full godkjenning fra Institute of Brewing.

I følge produsenten er etterspørselen fortsatt stor. Optic er godt akseptert blandt bryggerier og destillerier verden over, bl.a. i Irland, Tyskland, Nederland, Belgia, Sør-Afrika, Finland, Russland og Japan.

I årene rett etter tusenårskiftet ble Optic tatt i bruk i Asia - den verdensdelen som har den største veksten i bryggeribransjen. Optic ble introdusert til landbruket som et stort fremskritt, ved å kombinere både større avling og veldig høy kvalitet for malting. Optic er en «low-grain nitrogen-producing» byggsort.

Kornsorten er Storbritannias mest populære vårbygg, og i 2005 var markedsandelen 73,5 % i England og 65 % i Skottland. I 2002 ble Optic tildelt prisen NIAB Cereals Cup da det sto for den tekniske nyvinningen som bidro til å øke lønnsomheten til britiske bønder. Mange bønder ser på Optic som en sikkerhet for egen inntjening.

It has good resistance to yellow rust but is susceptible to Rhynchosporium and somewhat susceptible to brown rust: it has the lowest mildew rating on the List. Poor untreated yield. It has a tendency to brackle.

Agent i Storbritannia: New Farm Crops, Syngenta Seeds Ltd.


Kilder

  • HGCA
  • Western Daily Press