Lone Wolf

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Lone Wolf / BrewDog Distillery
Highland
Beliggenhet: Ellon, Aberdeenshire
Nåværende eier: BrewDog plc.
Destillerisjef: David Gates
Master blender: Steven Kersley
Status: Planlagt
Antall washbacks: Washbacks i stål (BrewDog)
Antall washstills: 1 på 3 000 l
Antall spiritstills: 1 på 3 000 l
Årlig kapasitet: 450 000 l
Polets varenr.: Ikke tilgjengelig i Norge.


Beliggenhet

Lone Wolf også kalt BrewDog Distillery finnes hos BrewDog i Balmacassie Industrial Estate, Ellon, Aberdeenshire, AB41 8BX. Dette ligger ca 25 km nord for Aberdeen.

Historie

BrewDog ble etablert i 2007 og har vokst til å bli det største uavhengige brygegriet i Storbritannia. Lone Wolf ble åpnet i 2016 startet med gin og vodka. De eksperimenterte med ulike whisky og var i 2017 de første i Storbritannia som laget rugwhisky. Fra 2018 er det maltwhisky som har prioritet. Lone Wolf er nå døpt om til BrewDog Distillery.

BrewDog har en uvanlig kombinasjon av destillasjonspanner. Den første har en hals med tre bobler for å få ekstra kobberkontakt og tilbakestrømning. I tillegg finnes en kolonne med 8 plater. Den andre er mer tradisjonell, men har et komplisert kondenseringssystem. Det er en ekstra kondenser med temperaturkontroll og en katalytisk konverterer med stor kobberoverflate. Til denne finnes en kolonne med 60 plater.


Destillerikarakter

I starten produserer de mange ulike typer whisky. Det er derfor ikke lett å si hva som blir destilleriets signaturkarakter.

Priser

Tapninger

ingen sider eller underkategorier


Galleri

Norsk importør

Ingen norsk importør.

Anekdoter og trivia

Eksterne lenker

Nerdetall


Kilder