Lochside

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Lochside
Høyland
Kart Lochside.jpg
Foto: Erlend Refsdal
Beliggenhet: Montrose, Angus.
Nåværende eier: Chivas Brothers
Grunnlagt: 1957
Status: Nedlagt
Revet: 2005
Har besøkssenter: Nei
Antall washstills: 2
Antall spiritstills: 2
Standardtapning: Ingen
Polets varenr.: Ikke tilgjengelig i Norge.


Beliggenhet

Lochside ligger ved Montrose i det østlige høylandet, ved kysten sør for Aberdeen.

Historie

Lochside ble etablert i bygninger som ble bygget som bryggeri i 1890-årene på et område der hadde vært bryggeri tilbake til 1700-tallet. Bryggeriet var kjent som Deuchar's etter eierfamilien. Det ble lukket på 1950-tallet og ble så kjøpt av Joseph Hobbs i 1956 og selskapet Macnab Distilleries.

Destilleriet Lochside ble åpnet i 1957 og var et av få destillerier som laget både maltwhisky og grain whisky. Destilleriet hadde 2 par med pot stills og en coffey still som var 21 m høy.

I 1973 kjøpte det spanske firmaet Destilerias y Crianza (DYC) opp destilleriet. DYC stoppet produksjon av grain whisky og fokuserte på maltwhiskyproduksjon. Så og si all produksjon gikk til blended whisky og det utgjorde maltandelen i Macnab's blend som hovedsakelig ble solgt på de spanske markedet.

DYC ble kjøpt opp av Domecq, som igjen ble overtatt av Hiram Walker & Sons, som igjen ble overatt av Allied Distillers. Allied ble overatt av Pernod Ricard i 2005. Allied stengte destilleriet i 1992 og flyttet alle fat med whisky til Spania. I 1997 ble området overtatt av eiendomsutviklere. Destilleriet ble alvorlig skadet i en brann i 2004 og det er nå ikke noe igjen av de opprinnelige bygningene.

Destillerikarakter

Michael Jackson omtaler Lochside som fruktig, tørr og mild.

Tapninger

OB-tapninger er så og si umulig å få tak, men da mest sannsynlig i Spania der det har vært en 10 år gammel tapning på markedet.

Her i Norge har House of Cognac importert en Lochside 1981 24 år 59,1 % fra Cadenheads.

Galleri

Kilder