La Martiniquaise

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk

La Martiniquaise er et uavhengig spritselskap med hovedkvarter nær Paris som har fokus på spritmerker som selges billig i supermarkeder. Samtidig eier La Martiniquaise utmerkede merker rom som St James og Depaz, gjennom datterselskapet Bardinet.

Høsten 2008 kjøpte La Martiniquaise Glen Moray av Glenmorangie Plc, men er i tillegg representert i det skotske whiskymarkedet med merkene Glen Turner maltwhisky og Label 5 blended whisky. Disse to merkene er ukjente i Storbritannia, men store i oversjøiske markeder. Glen Turner er den mestselgende maltwhisky i det franske markedet, og selges som en 8-årig pure malt, samt en 12- og 18-årig single malt. Det antas at maltwhiskyen stadig skiftes ut med det de kan få kjøpt i markedet.

La Martiniquaise eier et lagerhus og tapperi nær Bathgate i West Lothian ved Edinburgh. De kaller det et destilleri, selv om det pr. september 2008 kun foreligger en nylig innvilget byggetillatelse. Den dagen et destilleri står ferdigstilt, vil det bli et nytt lavlandsdestilleri, og det antas at navnet vil bli Glen Turner Distillery. Produksjonen derfra kommer nok godt med for å oppfylle leveringskontrakter av blended whisky til franske supermarkeder.