Glenesk

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Glenesk
Highland
Kart Glenesk.jpg
Foto: Erlend Refsdal
Beliggenhet: Montrose
Nåværende eier: Greencore
Grunnlagt: 1897
Status: Lukket
Mothballed: 1985
Revet: 1996
Vannkilde: Elven North Esk
Antall washstills: 2
Antall spiritstills: 2
Standardtapning: Ingen standardtapning tilgjengelig
Polets varenr.: Ikke tilgjengelig i Norge.


Beliggenhet

Glenesk lå i Hillside, Montrose i Eastern Highland.

Historie

Glenesk ble etablert i en ombygget mølle ("flax-spinning") i 1897 som Highland Esk. Et kontinuerlig destillasjonsapparat ble installert i 1938. Grain detilleriet ble kalt Montrose. I 1968 ble det bygget malteri av typen drum og det ble utvidet i 1973.

I 1954 ble destilleriet overattt av et av selskapene (Distillers Company Limited) som i dag utgjør Diageo. I 1996 solgte Diageo destilleriet til et malteri. Destilleriområdet eies av det irske malteriselskapet Greencore. Det er i dag kun varehusene som står igjen av de opprinnelige bygningene og disse benyttes av malteriet.

Destilleriet har også vært kjent som Glen Esk og Hillside.

Destillerikarakter

Tilnærmet all produksjon gikk til blend. De offisielle tapningene er utgitt under både under navnet Glenesk og Hillside. Alle tapningene i serien Rare Malts, som er kommet etter at destilleriet ble nedlagt, heter Hillside.

Tapninger

Det er i dag ikke mange destilleritapninger av Glenesk å få tak i. Det er mest sannsynlig å finne noen i Rare Malts. Det er:

Uavhengige tapninger av Glenesk er også begynt å bli sjeldne, men er bl.a. tappet av Douglas Laing, Gordon MacPhail og Duncan Taylor.

Eksterne lenker

Galleri

Kilder