Glen Moray 12 years old

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Glen Moray 12 years old


Glenmoray 12.jpg
Speyside
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 40 %
Kjølefiltrert: Ja
Fargejustert: Ja
Varenummer Vinmonopolet: 5933601
Pris Vinmonopolet: Kr 425,-
Poeng NMWL: 6,25/10 p
Poeng Jim Murray: 90/100 p
Lansert: 2006


Glen Moray 12 years old er en tapning i standardrekken fra Glen Moray. Den erstattet i 2006 den gamle 12-åringen, som fikk finish på vinfat.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 6,25 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Lys gyllen Lukt: Lett stil, noe råvarepreg (korn/mel), dempet frukt, myk, men mager, ikke veldig konsentrert, noe søtlig (lynghonning), dempet fruktpreg, lakris, lett krydret, floral (løv og blader/bush),vanilje, malt, litt pepper, olje.

Smak: dempet munnfølelse, smaken er omtrent som lukta, noe bitter, mer søthet, noe eik

Ikke vurdert lukt.

Ikke vurdert smak.

Ettersmak: Ikke spesielt lang
Balanse: Ikke noe peker seg spesielt ut
Oppsummering: Ikke noe galt med denne. God hverdagsdram. Blir litt som Grosvold vs Skavland. Du ser at det ligner på noe, men det blir ikke helt det samme. Ultraordinær Speysidewhisky som gjerne kan anbefales som alternativ til Glenfiddich og The Glenlivet.
Se forum for flere detaljer.Priser

Andre smaksnotater

Destilleriets offisielle smaksnotater

 
Farge Lukt Smak
Middels gylden. På full styrke er aromaen søt, fruktig og floral og usedvanlig velbalansert og rund. Førsteinntrykket er av høylandskaramell og sukkerspinn, med honningkake og søte malttoner. Overliggende toner av urter kan merkes, med lyng og brambles. Med vann endrer honningkaken seg til bivoks og rike, fruktige toner dukker opp, med solbær, tørkede aprikoser og fiken. I bakgrunnen ligger innbydende krydder med nellik og ingefærmarmelade. Som det passer seg for en klassisk Speysider er smaken varm og avrundet med en fast og fin fylde. En mengde søte, maltrike smaker utvikler seg i midten av munnen, omgitt av karamell og innbydende frukt (solbær og tørkede aprikoser). Sukkertøy når ganen før lakris, te og nøtteolje trer fram.
Ettersmak: Karamell, solbær og et hint av lakris henger med i den mellomlange ettersmaken.
Andre smaksnotater

Anekdoter

Trivia