Dornoch

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Dornoch
Highland
Beliggenhet: Dornoch, Sutherland
Nåværende eier: Dornoch Distillery Company
Destillerisjef: Phil Thompson
Master blender: Phil Thompson
Grunnlagt: 2017
Status: Operativt
Har besøkssenter: Etter avtale
Gjæringslengde: Lang gjæringstid
Antall washstills: 1 på 1000 l fra Hoge
Antall spiritstills: 1 på 600 l fra Hoge
Ppm newmake: 0
Polets varenr.: Ikke tilgjengelig i Norge.


Beliggenhet

Dornoch Distillery finnes i den gamle brannstasjonen på området til Dornoch Castle Hotel i byen Dornoch. Dornoch ligger mellom Glenmorangie og Clynelish.

Historie

Dornoch Castle Hotel drives av familien Thompson. Det har lenge vært et ønske å starte et destilleri. I løpet av 2016 ble destilleriet etablert i den gamle brannstasjonen. Utstyret, inkludert en destillasjonspanne fra Hoge, ble installert og de første testene ble utført i 2016. Det første produktet var gin, mens den første nyspriten som skal bli whisky ble lagt på fat vinteren 2017.

Destillerikarakter

Det er ikke mulig å si noe om destillerikarakteren ut fra personlig erfaring, men destilleriet har planer om å lage «gammeldags» whisky. Dvs produsere slik destilleriene gjorde tidligere med direktefyrte panner og lang gjæringstid. Det kan nok forventes mange eksperimenter og uvanlige kombinasjoner av bygg, gjær osv.

Det første offisielle fatet ble fylt vinteren 2017. Det en førstegangs bruk av en oloroso butt fra Bodegas Robles (en familiedrevet organisk sertifisert bodega). Nyspriten er urøkt, organisk, gulvmaltet Plumage Archer bygg (en vanlig byggtype på 40-tallet), med en gjæringstid mellom 7 og 14 dager. Gjæren er utviklet på destilleriet basert på gjær fra belgiske trappistbryggerier.

Priser

Tapninger

ingen sider eller underkategorier


Galleri

Norsk importør

Ingen norsk importør.

Anekdoter og trivia

Eksterne lenker

Nerdetall


Kilder