Diageo Plc

Fra Whiskywiki
(Omdirigert fra Diageo)
Hopp til: navigasjon, søk

Diageo Plc. ble dannet i 1997 da Guinness og Grand Metropolitan fusjonerte.

Diageo er verdens største drikkevareselskap. Blandt sine merkevarer kan de regne Smirnoff, Johnnie Walker, Captain Morgan, Baileys, J&B, José Cuervo, Tanqueray, Guinness, Crown Royal, Beaulieu Vineyard, Sterling Vineyards og Bushmills Irish whiskey.


Maltwhisky fra Diageo

Diageo er også det eierselskapet som har størst produksjonskapasitet og som eier flest destillerier. Diageo har valgt å profilere noen av sine destillerier som singlemalt, og presenterte i sin tid serien «The Six Classic Malts» som inneholdt Lagavulin 16, Cragganmore 12, Glenkinchie 10 (nå erstattet med 12), Oban 14, Talisker 10 og Dalwhinnie 15. Disse er alle tilgjengelige i Norge.

I en overgangsperiode har betegnelsen Hidden Malt forekommet på noen maltwhiskyer fra Diageo. Den betegnelsen skal nå være utfaset og tapningene ligger inn under begrepet Classic Malts sammen med tapningene i «The Six Classic Malts». Diageo har også produkter som de har gitt overskriften Singleton.

Diageo har, i tillegg til Classic Malt-tapningene, disse tapningene tilgjengelige på Vinmonopolet:

De siste årene har de også tatt inn flere spesialtapninger i mindre kvanta og Distillers Edition-tapninger fra Classic Malts.

Diageo har lenge hatt en serie eksklusiv whisky som de har kalt Rare Malts. Den serien fases nå ut og erstattes mer av Special Release-serien.


Diageos nettside.