Kategori:Destillasjonsapparat

Fra Whiskywiki
(Omdirigert fra Destillasjonsapparat)
Hopp til: navigasjon, søk

Et destillasjonsapparat benyttes i whiskysammenheng for å øke konsentrasjonen av alkohol i en væske, men det finnes også varianter for å skille andre stoffer, for eksempel kan man destillere drikkevann fra saltvann.

Alle destillasjonsapparater fungerer på prinsippet om at forskjellige kjemiske forbindelser har forskjellig kokepunkt. Væsken som er utgangspunktet varmes opp, stoffene med lavest kokepunkt blir til damp først og stiger oppover der den samles og kondenseres. Når mesteparten av de ønskede stoffene er samlet opp avslutter man oppvarmingen og det som er igjen i kokekaret forkastes.

Ved havnivå koker vann ved 100° Celsius (212 °F) mens alkohol koker ved 78° Celsius (172 °F). I whiskyproduksjon dannes alkohol først ved gjæring av vørter og det resulterende ølet/washen på rundt 8 % destilleres to eller tre ganger for å øke alkoholprosenten opp til rundt 70.

Under finner du oversikt over artikler i whiskywiki som omhandler forskjellige typer destillasjonsapparat. Se også destillering.

Sider i kategorien «Destillasjonsapparat»

Under vises 5 av totalt 5 sider som befinner seg i denne kategorien.