Dalmore 1994 10 years old Chieftain's Choice

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Dalmore 1994 10 years old Chieftain's Choice

FRA UAVHENGIG TAPPER:
Ian Macleod

Flaske-illustrasjon.png
Illustrasjonsbilde
Highland
Alder: 10 yo
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 58 %
Destillert dato: Nov 1994
Tappet dato: Okt 2005
Kjølefiltrert: Nei
Fargejustert: Nei
Fat nr.: 1397/1398
Fattype: Hogshead
Poeng NMWL: 6,3/10 p
Antall flasker: 390 flasker


.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 6,3/10 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Fin strågul farge Lukt: Litt stikkende, smørbukk, høy. En blanding av malt og smeltet smør med en dråpe smørsyre. Vagt medisinsk, banangodteri (altså kunstig banan), sprit. Barnespy!, honning, malt, gjæraktig, aceton og druekjerner (bitter). Bilukten på nesa er rett og slett ekkel. Jeg får på følelsen at de ikke har vært heldige med destillatet her. Ungt(?), komplekst! Korn, vanilje, syrlig, frisk, litt krydder, (Honning?), (Litt av alt...)

Smak: Gress, høy, litt pepper med vann. Søt, med et innslag av sitrus. Brøddeig (gjær..), konsentrert, epler, krydder og noe oljete. Stram, syrlig, nesten sur.

Lukt: Blomster, strå, høy. Noen vegetalske tendenser, hint av lakris

Ikke vurdert smak.

Ettersmak: Lang til veldig lang. Middels lang, epler og druekjerner. Først nå kan det sies at det er godt... Laaang og går over i mer behagelig sødme.
Balanse: Virker godt balansert. Sprikete og gjæraktig. Det er et råvarepreg, men lukten har et preg av noe jeg har luktet mye på i det siste og det er ikke behagelig eller godt.
Oppsummering: Smaken er god, men lukten er noe av det verste jeg har kjent. Et sikkelig bomkjøp. Denne blir nok stående i skapet til jeg får noen uvenner på besøk. Jeg fant imidlertid spinat (-suppe) både i smak og lukt. Grei nok lukt, men foretrekker standard Dalmore og vil derfor neppe kjøpe en flaske til av denne. Likevel ikke noe avskrekkende bekjentskap. Mener å huske at jeg synes den smakte kjedeligere enn den luktet sist jeg drakk av den. Denne whiskyen har råvarepreg, men dessverre er det feil komponenter som kommer frem (gjær og barnespy...). Denne whiskyen tiltaler ikke meg i det hele tatt. Jeg mener den var fantastisk på duft, men faller litt gjennom smaksmessig. Den ble bedre etter 2-3 timer i glasset, da forsvant de syrlige overtonene.
Se forum for flere detaljer.Priser

Eksterne smaksnotater

Destilleriets offisielle smaksnotater

 
Farge Lukt Smak
Farge ikke vurdert Ikke vurdert lukt. Ikke vurdert smak.Andre smaksnotater

Anekdoter og trivia