Ardbeg Corryvreckan

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Ardbeg Corryvreckan


Corryvreckan-box-on-green.jpg
Foto: Ardbeg
Islay
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 57,1 %
Kjølefiltrert: Nei
Fargejustert: Nei
Fattype: New french oak, 1st and 2nd fill bourbonfat
Varenummer Vinmonopolet: 5932001
Pris Vinmonopolet: Kr. 789,90
Poeng NMWL: 8,8/10 p


Fatstyrketappet whisky fra Ardbeg, er sagt å skulle være en arvtager til Ardbeg Airigh Nam Beist.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 8,8 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Bronse med noe rødlig preg. Dråper: Små som henger lenge. Bein: Trege, lange og seige. Lukt: (23) Torv -> kakao og røyk, ganske fruktig->kandiserte epler, kanel og crème brûlée, karamell (fra eika?), intens og konsentrert. Noe alkoholstikk. Torvrøyken viser gammel Ardbeg-stil med en tydelig overgang mot kakao (og ikke granbar som man finner i Renaissance). Kardemomme, svarte og røde frukter, noe tørr og tanninrik, kakao og karamell etter hvert.

Smak: (24) Torv-> kakao igjen!, masse krydder, tørr, epler, tydelig innslag av fransk eik.

Ikke vurdert lukt.

Ikke vurdert smak.

Ettersmak: (23) Lang, epler, kakao og crème brûlée, noe eik.
Balanse: (24) Torv, kakao, frukt og fatpreg (fransk eik) i skjønn forening. Denne har litt av alt og de forskjellige smakene får lov til å finne sin plass i orkesteret fra Islay.
Oppsummering: (94) JA, jeg liker dette. Det råeste er at denne er bare 10 år gammel. Samtidig har den et innslag av ubrukte fat av fransk eik. Det er nok dette som gir innslaget av karamell og crème brûlée. Skal jeg trekke karakter, er det et hint av noe gummi/bildekk som også er en indikasjon på fransk eik. Så neste gang Mr. Heads, vennligst litt mindre fransk eik. Løp og kjøp. Merk, dette er ikke tapningen for Ardbeg Committee!
Se forum for flere detaljer.Priser

Eksterne smaksnotater

Destilleriets offisielle smaksnotater

 
Ardbeg
Farge Lukt Smak
Farge ikke vurdert Virvlende aromaer og strømmer av dyp, torvet, peprete smak lurer under overflaten til denne velbalanserte drammen. Ikke vurdert smak.
Ettersmak: Dens sjøsalte karakter av sprø tang, søt vanilje og rik, mørk, smeltet frukt trekker deg inn i en lang, dyp avslutning.
Oppsummering: Alle man til livbåtene! Her kommer bølge bummer to av denne dype, torvpregete og ville whiskyen. Corryvreckan har fått navnet sitt fra den berømte virvelstrømmen nord for Islay, dit bare de tapreste tør dra. Som virvelstrømmen selv er Corryvreckan ikke for de forsiktige!Andre smaksnotater

Infoark om Ardbeg Corryvreckan

Anekdoter og trivia