Ardbeg 1998 10 years old SMWS

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Ardbeg 1998 10 years old 'An entire meal - and more!'

FRA UAVHENGIG TAPPER:
SMWS

Islay
Alder: 10
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 57,8 %
Destillert dato: 1. mai 1998
Tappet dato: 2008
Kjølefiltrert: Nei
Fargejustert: Nei
Ref.nr.: 33.73
Fattype: Sherry Gorda
Poeng NMWL: 9,1/10 p
Antall flasker: 269 flasker
Lansert: 2008


En Ardbeg-tapning fra et av SMWSs egne fat.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 9,1/10 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Gulbrun (lys) Lukt: (22). Røyk, torv med einer, hokeypulver (salmiakkpulver), salt bacon, kjøttaktig og noe lim, noe fruktsødme også, kan dette være lagret på et manzanilla-fat? Dette er en rik (fet) og kompleks nese med masse av det meste, noe uregjerlig men meget interessant! Kona nevner i rask rekkefølge «frukt, fett, røyk, bacon, hmmm dette lukter jo eldhus!».

Smak: (23). Meget salt!, røyk og bacon, mye pepper og sjø! Veldig kraftig, og veldig mange lag. Smakene slår innover munnhulen som bølger over et grillparty i fjæra. Røyk går over mot kakao etter hvert. Fruktsødme ligger bak og lurer, nesten lakrisaktig i kantene, stor whisky.

Ikke vurdert lukt.

Ikke vurdert smak.

Ettersmak: (24). Veldig lang. Når smakseksplosjonene har lagt seg smalner den og leverer epler og anis, vaniljekrem med noe frukt. Meget fet og lang. Dette er faktisk dritbra, har aldri vært borti en Ardbeg som leverer et så bredt spekter og ender opp så konsistent på ettersmak. Dette er noe man dessverre veldig sjeldent møter.
Balanse: (22). Ok, denne eksisterer på så mange plan samtidig at balansebegrepet ikke lenger strekker til skikkelig. Her er det multidimensjonell krysskobling mellom smak og lukt. Man finner stort sett det samme i lukt og smak (salt, bacon, sjø, røyk, torv og frukt) men intensiteten er så stor og kommer i bølger, så når man tror man får en smaksprofil så skifter den og gir deg enda en på trynet. Dette er en full-on whisky som er i stand ti å gi en peat-freak hard-on.
Oppsummering: (91). Smaksnotatene sier det meste. jeg er veldig interessert i en flaske av denne om noen plutselig føler at de ikke har plass i skapet til en SMWS 33.73!
Se forum for flere detaljer.Priser

Eksterne smaksnotater

Destilleriets offisielle smaksnotater

 
Farge Lukt Smak
Farge ikke vurdert Ikke vurdert lukt. Ikke vurdert smak.Andre smaksnotater

Anekdoter og trivia