Forskjell mellom versjoner av «Whiskywiki:Ukens artikkel/Uke 33, 2010»

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Ny side: '''Lagring''' av spriten må til før den kan selges som whisky. Rett etter destillering tappes spriten på eikefat. Ferdig destillert sprit er helt blank – det er...)
 
m
 
Linje 1: Linje 1:
'''Lagring''' av [[nysprit|spriten]] må til før den kan selges som [[whisky]]. Rett etter [[destillering]] tappes spriten på [[eikefat]]. Ferdig destillert sprit er helt blank – det er lagringen på fat som gir whiskyen farge. Spriten må være lagret minst tre år på eikefat før det er lov å kalle den whisky i henhold til skotske bestemmelser. Eikefatene oppbevares i store [[warehouse|lagerhus]], og «venter» bare på den dagen de skal tappes på flaske. Under lagring fordamper både væske og alkohol fra fatet. Dette er det som kalles «[[englenes andel]]».
+
'''Lagring''' av [[nysprit|spriten]] må til før den kan selges som [[whisky]]. Rett etter [[destillering]] tappes spriten på [[eikefat]]. Ferdig destillert sprit er helt blank – det er lagringen på fat som gir whiskyen farge. Spriten må være lagret minst tre år på eikefat før det er lov å kalle den whisky i henhold til [[skotsk whisky|skotske bestemmelser]]. Eikefatene oppbevares i store [[warehouse|lagerhus]], og «venter» bare på den dagen de skal tappes på flaske. Under lagring fordamper både væske og alkohol fra fatet. Dette er det som kalles «[[englenes andel]]».
  
 
'''Mer:''' [[Lagring]]
 
'''Mer:''' [[Lagring]]

Nåværende revisjon fra 22. jul. 2010 kl. 09:41

Lagring av spriten må til før den kan selges som whisky. Rett etter destillering tappes spriten på eikefat. Ferdig destillert sprit er helt blank – det er lagringen på fat som gir whiskyen farge. Spriten må være lagret minst tre år på eikefat før det er lov å kalle den whisky i henhold til skotske bestemmelser. Eikefatene oppbevares i store lagerhus, og «venter» bare på den dagen de skal tappes på flaske. Under lagring fordamper både væske og alkohol fra fatet. Dette er det som kalles «englenes andel».

Mer: Lagring