Richard Paterson

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk

Richard Paterson er master blender for Whyte & Mackay, og har arbeidet for firmaet siden 1970. Han er muligens den mest kjente og respekterte master blender i bransjen. Han er nærmest født inn i whiskybransjen; faren 'Gus' Paterson var godt kjent for sin jobb i WR Paterson Ltd i Stockwell Bond (Glasgow) - og bestefaren William R Paterson etablerte nettopp WR Paterson Ltd på 1930-tallet. Men selv valgte Richard å starte sin karrière i et konkurrerende whiskyfirma (A. Gillies and Company i Glasgow). I sine fire første år som læregutt lærte han seg alle områdene i whiskyproduksjon, blending og tapping. Så skaffet han seg et solid teoretisk grunnlag med tre års studier ved Wines and Spirits Education Trust.

Blenderyrket kom han inn i i 1970, og ble master blender som 26-åring. I følge ham selv da som kanskje den yngste master blender gjennom tidene.

Trivia

  • Han mener blended whisky ideelt bør vannes ut til 38 % ABV for å nytes best mulig. Og ikke drikkes med is.
  • God singlemalt whisky bør nytes i små munnfuller og nok tid. Dette skal kombineres med kolombiansk kaffe og sjokolade med høyt kakaoinnhold for den ultimate drikkeopplevelsen.

Eksterne lenker

Kilder