Forskjell mellom versjoner av «Lagavulin aged 12 years Special Release 2006»

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Ny side: {{Infoboks flaske | Navn = Lagavulin aged 12 years Special Release 2006 | Type = Islay | Alder = 12 yo | IB = | Bilde = | Bildestr = 150 | Billedtekst = | P...)
 
m
Linje 37: Linje 37:
  
 
== Priser ==
 
== Priser ==
 +
* [[OWF]] [[2006]]: Vinner i klassen ''Skotsk Single Malt 12 år gammel og under''
  
  

Revisjonen fra 21. nov. 2011 kl. 21:59

Lagavulin aged 12 years Special Release 2006


Islay
Alder: 12 yo
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 57,5 %
Kjølefiltrert: Nei
Fargejustert: Nei
Fattype: Refill bourbonfat (amerikansk eik)
Varenummer Vinmonopolet: 1023101
Pris Vinmonopolet: Kr. 585,-
Poeng NMWL: 8,75/10 pNMWL smaksnotater

 
Poeng: 8,75/10 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Lyst gull; pen whisky! Lukt: Salt, lær, aprikos, litt spiss, krydret; faktisk ikke så mye røyk/peat! Sjø, røyk, medisinsk, blomster, gress

Smak: Myk, søtt anslag, spearmint, salt/pepper, og lær. Rund, sødme, honning, gress.

Lukt: Mye av det samme, fortsatt søt og aprikos; læret har blitt til viskelær(!), salte nøtter, «livet i fjæra»/fiskebåthavn; helt klart råvarepreget (råvarene er vel, som vanlig for Lagavulin, maltet bygg som er tørket over peat og tilsatt lokalt vann. Det lokale vannet på Islay er salt og det kommer fra alle kanter).

Smak: Fortsatt noe søtt og mykt i anslaget, lett (i forhold til 16 yo), veldig salt lakris, knott, peaten kommer 3 sekunder etter at jeg har svelget, sammen med salte nøtter (eller var de fra peanøttene jeg spiste før jeg tok fra whiskyen...?).

Ettersmak: Røyken/peaten kommer i ettersmaken. Veldig lang. Smaken sitter i lenge (5 minutter, minst!) og ettersmaken gir overhodet ingen tvil om at jeg har drukket en Lagavulin.
Oppsummering: Dette var godt. Riktig så godt. Jeg har faktisk ikke gitt noen karakter til 16 yo, som er en av mine kjæreste whiskyfavoritter. 12 yo CS er helt klart med på å stadfeste Lagavulin som ett av mine favorittdestilleri. Mens jeg sitter her og tenker på hvilke tall jeg skal oppsummere dette med, sitter fortsatt en utrolig god og behagelig ettersmak bak i munnen og presser meg til å gi en høy karakter! Denne tapningen er vesentlig bedre enn 16 yo. Jeg ga også 2003-tapningen av 12-åringen 8,5 poeng. Det tyder på konsistens i tapningene, i motsetning til 16-åringen.
Se forum for flere detaljer.Priser

  • OWF 2006: Vinner i klassen Skotsk Single Malt 12 år gammel og under


Eksterne smaksnotater

Destilleriets offisielle smaksnotater

Andre smaksnotater

Anekdoter

Trivia