Kilkerran Work in Progress 5 Years Old

Fra Whiskywiki
Revisjon per 3. des. 2011 kl. 13:49 av Erlendr (diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk
Kilkerran WIP 5 yo


Kilkerran WIP.JPG
Campbeltown
Alder: 5 yo
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 46 %
Kjølefiltrert: Nei
Fargejustert: Nei
Varenummer Vinmonopolet: 5156501
Pris Vinmonopolet: 595 kr UTSOLGT
Poeng NMWL: 8/10 p
Antall flasker: 60 flasker til Norge
Lansert: Sommer-09


Første tapning av maltwhisky fra Glengyle Distillery etter at destilleriet startet produksjon igjen i 2004. Whisky fra Glengyle heter Kilkerran for å hindre sammenblanding med en vatted malt som heter Glen Gyle.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 8 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Strågul Lukt: Her finner jeg godt råvarepreg, salt, frisk, rolig, rik, svært god fedme, ren, lett torvpreg, krydret, godt integrert fatpreg, flørtende/lekende kurve. Knekkebrød, pepper, kakebakst, lett bær/frukt, marsipan, sedertre.

Smak: Som lukt.

Ikke vurdert lukt.

Ikke vurdert smak.

Ettersmak: Svært lang
Balanse: God
Oppsummering: Jeg forventet en ung rå whisky. Whisky som er 5 år, smaker vanligvis som om den er 5 år. Betydelig eldre i stilen enn hva alderen skulle tilsi. Som Arran 10 yo eller Hazelburn 8 yo i stilen? Litt grovere i kantene enn hva vi kjenner fra Springbank.
Se forum for flere detaljer.Priser

Eksterne smaksnotater

 
Juuls Vinhandel
Farge Lukt Smak
Friske bourbonfat har allerede satt et godt gyllent preg på whiskyen Nesen er utrolig fyldig og kompakt. Campbeltown-stilen fornemmes tydeligt – Masse fedme, olje, salt og bløt torv. Vanilje, kamilleblomst og honning gir motspill til det maritime. Smaken er litt finere enn lukta. Honning og vanilje, sammen med kamfer, pinjekjerner, og så til sist en behagelig tørrhet, sammen med en bløt dyne av salt og torv

Oppsummering: Dette er riktig lovende! Så mye smak og karakter etter kun 5 år kan tyde på at Springbank får en seriøs konkurrent til sin kultstatus som en av verdens beste maltwhiskyer.Andre smaksnotater

Royal Mile Whiskyes

Anekdoter og trivia