Jameson

Fra Whiskywiki
Revisjon per 18. sep. 2010 kl. 14:37 av Erlendr (diskusjon | bidrag) (Ny side: '''Jameson''' er en irsk whiskey som har vært produsert siden 1780. Destilleriet var opprinnelig i Dublin som ett av seks. Da John Jameson kjøpte det i 1880, var produksjonen ...)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Jameson er en irsk whiskey som har vært produsert siden 1780. Destilleriet var opprinnelig i Dublin som ett av seks. Da John Jameson kjøpte det i 1880, var produksjonen om lag 30 000 gallons per år, noe som økte til over en million allerede før århundreskiftet. Destilleriet er i dag en del av drikkevareselskapet Pernod Ricard, men lager fortsatt whiskey etter samme retningslinjer som fra starten. Malting og gjæring foregår fortsatt i Dublin, mens destilleriet er flyttet til Cork. Jamesons har fortsatt en policy på at alle ledd av produksjonen fra korn til flaske skal være innen firmaet.

Byggen som brukes blir dyrket i umiddelbar nærhet, og blir dels maltet og dels gjæret i grønn tilstand. Ølet blir destillert tre ganger i typisk irske pure pot stills.

Jameson er den mest solgte irske whiskeyen med mer enn 31 millioner flasker i året.

Ekstern lenke

Denne artikkelen er foreløbig kort og/eller mangelfull (en stubb), men vi jobber med saken. Om du har tilgang kan du redigere den. Har du lyst til å bidra, men mangler tilgang, kan du sende epost til wiki alfakrøll nmwl.no