Forskjell mellom versjoner av «Haig»

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
m
m
Linje 2: Linje 2:
  
 
==Historien om Haig==
 
==Historien om Haig==
* [[Robert Haig]] var den første kjente Haig i whiskybransjen. I [[1655]] måtte han møte for rådet til kirkens eldste, da han hadde destillert på en søndag. Dette viser et dokument som er det eldste til å omtale produksjon av [[whisky]] i Skottland. Hans etterkommere drev [[destilleri]] i England, Irland og Skottland.
+
* [[Robert Haig]] var den første kjente Haig i whiskybransjen. I [[1655]] måtte han møte for rådet til kirkens eldste, da han hadde destillert på en søndag. Dette viser et dokument som er det eldste til å omtale produksjon av [[whisky]] i et eksisterende produksjonsselskap. Hans etterkommere drev [[destilleri]] i England, Irland og Skottland.
  
 
* Margaret Haig giftet seg med [[John Jameson]], mannen bak den irske whiskey [[Jameson]].
 
* Margaret Haig giftet seg med [[John Jameson]], mannen bak den irske whiskey [[Jameson]].

Revisjonen fra 21. sep. 2010 kl. 13:02

Haig eller Haig & Haig er den eldste destillatøren av skotsk whisky. De produserer Dimple som tappes på svært karakteristiske tresidige flasker. Haig er en del av Diageo.

Historien om Haig

  • Robert Haig var den første kjente Haig i whiskybransjen. I 1655 måtte han møte for rådet til kirkens eldste, da han hadde destillert på en søndag. Dette viser et dokument som er det eldste til å omtale produksjon av whisky i et eksisterende produksjonsselskap. Hans etterkommere drev destilleri i England, Irland og Skottland.
  • Johns søskenbarn Robert Stein lagde den første continuous still. Roberts sønn John økte produksjonen ved å ta i bruk den da nye tingen; blending.


Den svært karakteristiske flasken til Dimple ble introdusert i 1890-årene. Denne ble så godt kjent og viktig for merket at den med registrert som varemerke i USA i 1958 av Julius Lunsford.

Familiebedriften ble etterhvert fusjonert inn i United Distillers & Vintners (UDV), som senere ble en del av Diageo.

Slagord

Et av de mest kjente slagord var «Don't be vague, ask for Haig»