Forskjell mellom versjoner av «Glenturret»

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Historie)
Linje 43: Linje 43:
 
I [[1923]] ble destilleriet stengt og delvis demontert.
 
I [[1923]] ble destilleriet stengt og delvis demontert.
  
I [[1959]] ble Glenturret startet opp igjen av [[James Fairlie]]. I [[1981]] ble destilleriet kjøpt av [[Cointreau]], som i [[1990]] ble del av [[Highland Distillers Co Plc]].
+
I [[1957]] ble Glenturret kjøpt av [[James Fairlie]] som pusset opp og startet opp igjen driften i [[1959]]. I [[1981]] ble destilleriet kjøpt av [[Cointreau]], som i [[1990]] ble del av [[Highland Distillers Co Plc]].
  
Glenturret er hovedmalten i [[blended whisky|blenden]] [[The Famous Grouse]]. Besøkssenteret på Glenturret har derfor fokus på blenden og heter «The Famous Grouse Experience». Man får riktignok en omvisning på destilleriet i tillegg til en fancy (og ganske underholdende - fint sted å ha med barn) multimediepresentasjon, men drammen man får på slutten er The Famous Grouse, ikke Glenturret, og man må følge godt med for å oppdage at det er et maltwhiskydestilleri man besøker.
+
Glenturret er hovedmalten i [[blended whisky|blenden]] [[The Famous Grouse]]. Besøkssenteret på Glenturret har derfor fokus på blenden og heter «The Famous Grouse Experience». Man får riktignok en flott omvisning på destilleriet i tillegg til en fancy (og ganske underholdende - fint sted å ha med barn) multimediepresentasjon, men drammen man får på slutten er The Famous Grouse, ikke Glenturret, og man må følge godt med for å oppdage at det er et maltwhiskydestilleri man besøker.
  
 
== Destillerikarakter ==
 
== Destillerikarakter ==

Revisjonen fra 13. aug. 2008 kl. 07:46

Glenturret
Highland
Beliggenhet: The Hosh, Crief, Perthshire
Nåværende eier: Highland Distillers Co Plc
Destillerisjef: Neil Cameron
Grunnlagt: 1775
Status: Operativt
Har besøkssenter: Ja
Vannkilde: Loch Turret
Byggtype: Optic
Malteri: Tamdhu Distillery Maltings
Antall washbacks: 8 i oregonfuru
Antall washstills: 1
Antall spiritstills: 1
Spirit cut: 71-62%
Årlig kapasitet: 400.000 liter
Standardtapning: The Glenturret
Alder: 12 år
Alkoholprosent: 40%
Polets varenr.: Ikke tilgjengelig i Norge.


Beliggenhet

Glenturret ligger rundt en times kjøretur fra Glasgow og Edinburgh, ved bredden av elven Turret, nær Crieff i Perthshire.

Historie

Glenturret ble bygd i 1775.

I 1923 ble destilleriet stengt og delvis demontert.

I 1957 ble Glenturret kjøpt av James Fairlie som pusset opp og startet opp igjen driften i 1959. I 1981 ble destilleriet kjøpt av Cointreau, som i 1990 ble del av Highland Distillers Co Plc.

Glenturret er hovedmalten i blenden The Famous Grouse. Besøkssenteret på Glenturret har derfor fokus på blenden og heter «The Famous Grouse Experience». Man får riktignok en flott omvisning på destilleriet i tillegg til en fancy (og ganske underholdende - fint sted å ha med barn) multimediepresentasjon, men drammen man får på slutten er The Famous Grouse, ikke Glenturret, og man må følge godt med for å oppdage at det er et maltwhiskydestilleri man besøker.

Destillerikarakter

Tørr, nøtteaktig, frisk, floral.

Priser

Tapninger

Det aller meste av singlemalt fra Glenturret selges i destilleriets egen butikk. Tilgjengeligheten er med andre ord ikke særlig stor.

Galleri


Norsk importør

Anekdoter og trivia

  • Ulovlig destillasjon foregikk på tomta fra 1717.
  • Destilleriet het en periode Hosh.


Eksterne lenker

Kilder