Deeside

Fra Whiskywiki
Revisjon per 5. aug. 2019 kl. 20:31 av IvarA (diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk
Denne artikkelen er foreløbig kort og/eller mangelfull (en stubb), men vi jobber med saken. Om du har tilgang kan du redigere den. Har du lyst til å bidra, men mangler tilgang, kan du sende epost til wiki alfakrøll nmwl.no
Deeside
Highland
Beliggenhet: Banchory
Nåværende eier: Deeside Brewery
Destillerisjef: Michael Bain
Master blender: Liam Pennycook
Grunnlagt: 2017
Status: Operativt
Har besøkssenter: Må avtales
Antall washbacks: 9 i rustfritt stål
Gjæringslengde: 72-96 t
Antall washstills: 1 på 2 000 l
Antall spiritstills: 1 på 600 l
Polets varenr.: Ikke tilgjengelig i Norge.


Beliggenhet

Deeside distillery, tidligere Twin River, er etablert i Deeside Brewery og ligger i The Steading, Lochton of Leys, Banchory, AB31 5QB.

Historie

Deeside Brewery ble grunnlagt i Banchory i 2012 av Michael Bain. I 2017 ble destilalsjonspanner in stallert og i juli 2017 ble første fat med single malt fylt. De benytter kun 55 liters octave.

De har planer om å etablere et nytt og mye større bygg i Banchory, så det vil ikke bli fylt mer enn 100 fat med single malt. De nye planene skal inneholde bryggeri, destilleri, besøkssenter, restaurant og tappeanlegg. Dette skal få navnet Burn o’ Bennie.

Destillerikarakter

Det sies at destillerikarakteren er "biscuity and earthy" og de har benyttet både Pale Malt, Chocolate Malt og Crystal Medium Malt til sin single malt.

I tillegg har de produsert rom, rugwhisky og "bourbon". Til dette er det benyttet to destillasjonspanner av typen iStill.

Priser

Tapninger

ingen sider eller underkategorier


I henhold til den informasjonen som er tilgjengelig fra Scotchwhisky.com skal det ikke produseres noen offentlig tilgjengelige tapninger før whiskyen er minst 10 år (dette gjelder 12 fat). 88 fat er imidlertid tilgjengelig for salg.

Galleri

Norsk importør

Ingen norsk importør.

Anekdoter og trivia

Eksterne lenker

Nerdetall


Kilder