Forskjell mellom versjoner av «Clontarf»

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Tapninger)
Linje 18: Linje 18:
  
 
Importør: [[Arcus]]
 
Importør: [[Arcus]]
 
+
Norsk importør er i henhold til Vinmonopolets hjemmesider [[Arcus]]. Spørsmål er sendt til Arcus om Clontarf, men svar er så langt ikke mottatt.
== Norsk importør ==
+
Norsk importør er i henhold til Vinmonopolets hjemmesider [[Arcus]].
+
 
+
Spørsmål er sendt til Arcus om Clontarf, men svar er så langt ikke mottatt.
+
  
 
== Eksterne lenker ==
 
== Eksterne lenker ==

Revisjonen fra 29. jan. 2011 kl. 11:42

Historie

Den irske whiskeyen Clontarf er ikke et eget destilleri, det er kun en merkevare som produseres hos andre destillerier. Merkevaren eies av Castle Brands. Det lages både en maltwhiskey, Clontarf Single Malt, og en blended whiskey, Clontarf Classic Blend.

Det finnes veldig lite informasjon om whiskeyen på hjemmesidene både til Clontarf og til Castle Brands. Informasjonen her er derfor funnet ved å lete på andre nettsteder

Merkevaren Clontarf ble lansert i 2000 av Roaring Water Bay Spirits Company i Dublin. Opprinnelig ble Clontarf laget på destilleriet Cooley. I 2003 fusjonerte Roaring Water Bay Spirits Company med det amerikanske Great Spirits Company og dannet Castle Brands. Great Spirits eide merkevaren Knappogue Castle. Knappogue Castle ble laget i Midleton av Irish Distillers. I 2005 ble produksjonen av Clontarf også også overtatt av Irish Distillers, dvs at grainwhiskeyen ble produsert på Midleton og maltwhiskeyen på Bushmills.

Maltwhiskeyen er trippeldestillert og lagres på x-bourbonfat. Det som er spesielt med Clontarf er at den på samme måte som Jack Daniels filtreres gjennom kull før den tappes på fat. I henhold til reklamen "mellowed through Atlantic Irish oak charcoal". http://explorer.irishwhiskeynotes.com/clontarf.html

Tapninger

ingen sider eller underkategorier


Det finnes to tapninger fra Clontarf på Vinmonopolet:

Importør: Arcus Norsk importør er i henhold til Vinmonopolets hjemmesider Arcus. Spørsmål er sendt til Arcus om Clontarf, men svar er så langt ikke mottatt.

Eksterne lenker

Kilder

Rediger og legg til - tekst innefor [ ] blir lenke: