Bourbon

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk

Bourbon er lagd av korn og lagreteikefat; altså tilsynelatende identisk med hva som er vanlig å betegne som whisky. For å kunne kalles bourbon, må minst 51 % av kornet være maiskorn, og spriten må lagres på ferske eikefat. Det er ikke lov å tilsette kunstig farge til bourbon, så all farge i produktet må komme fra de ferske eikefata (noe som viser seg å ikke være noe stort problem!).

Bourbon kan selges som bourbon med en gang spriten har vært innom eikefat, i motsetning til skotsk whisky som må lagres i minimum 3 år for å kunne selges som whisky. Dersom bourbon har vært lagret i over 2 år kan den selges som «straight bourbon».
Dersom bourbon selges før den er 4 år, er det også et krav om at lagringstid skal deklareres på etiketten. Ved lenger lagringstid er dette valgfritt. De fleste lagrer bourbon mer enn 4 år, og ved lang lagring settes alder på etiketten som et ekstra salgsargument.

Bourbon kan produseres over hele USA, men tradisjonelt er det gjerne bourbon county i Kentucky man tenker på (som da ofte har «Kentucky Straight Bourbon» på etiketten). Men det er ikke et stedsbeskyttet navn som f.eks Cognac eller Champagne.

Kilder

Denne artikkelen er foreløbig kort og/eller mangelfull (en stubb), men vi jobber med saken. Om du har tilgang kan du redigere den. Har du lyst til å bidra, men mangler tilgang, kan du sende epost til wiki alfakrøll nmwl.no