Balmenach

Fra Whiskywiki
Revisjon per 5. jan. 2008 kl. 14:46 av 84.48.53.251 (diskusjon) (Ny side: Når det gjelder destilleriet er det et av mange "ukjente" destillerier. Offisielt åpnet i 1824 (selv om eierne før den datoen, som vanlig, drev illegalt). Det var McGregor-familien som s...)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Når det gjelder destilleriet er det et av mange "ukjente" destillerier. Offisielt åpnet i 1824 (selv om eierne før den datoen, som vanlig, drev illegalt). Det var McGregor-familien som sto bak og eide destilleriet fram til 1922 da det ble solgt til et av selskapene som senere skulle utvikle seg til å bli Diageo. I 1993 ble destilleriet lagt i møllpose, en status som ble opprettholdt i fem år. For i 1998 kjøpte Inver House Distillers (som også eide Pulteney, Knockdhu, Speyburn og Balblair) opp destilleriet og det ble deres femte - og største.

Balmenach bruker ikke så mye av den toppmoderne teknologien. Meskekaret er av støpejern og de seks gjæringskarene er av Douglasgran! 50 timers gjæring før destillering i ett av de tre potstill-parene. 2 millioner liter produseres årlig med produksjon fem dager i uka (kontinuerlig fra 2200 på søndag kveld til 2200 på fredag kveld).

Den eneste "offisielle" tapninger av Balmenach tilgjengelig er i Flora og Fauna-serien (selv om tilgjengeligheten på den er ekstremt begrenset). Inver House fikk ikke med noe sprit da de kjøpte destilleriet så de måtte starte fra null. En skikkelig OB forventes rundt 2010.

Tilgjengelig fra mange uavhengige tappere, bl.a. under navnet Deerstalker (tidligere Deerstalker-tapninger kan inneholde andre destillerier) som tappes av Aberfeldy & Knight (nå: Aberko).