Yamazaki 10 years old

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Yamazaki 10 Years Old


Yamazaki 10.jpg
Japan
Alder: 10 år
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 40 %
Fattype: Amerikansk eik, ex-bourbon
Varenummer Vinmonopolet: 5138101
Pris Vinmonopolet: 599,90
Poeng NMWL: 7,25/10 pNMWL smaksnotater

 
Poeng: 7,25 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Lys honning Lukt: Floral med en rygg (eng. backbone) av krydder, honning og hint av appelsin. Etter hvert kommer melis-aktig sødme (korn?) og mer florale toner. Grønne epler og bitterhet fra eika/vaniljen. Gress, smør og krem.

Smak: Først blomsterhonning, smør, gress og ganske så floralt (smørblomst?). Vanilje kommer etter flere slurker. Mye smør, veldig smaksrik og veldig bredt smaksbilde, melis, kakedeig, behagelig friskhet.

Ikke vurdert lukt.

Smak: Søtt, litt karamell, vanilje, noe syrlig fruktig, bitter.

Ettersmak: Først noe gressaktig og lett bitterhet, man tror først denne ikke vil sitte så lenge. Så kommer den... Korn og skog/einer kommer styrtende. Etter tredje smaken er herligheten tilstede, ettersmaken er mega-ekstralang, selv etter 15 minutter sitter den der med et umiskjennelig preg av korn, skog/einer frisk og bitter samtidig.
Balanse: Ekstremt velkomponert, på mange måter lett gjenkjennelig men med en klangbunn som få andre har, spesielt når den bare kan stille med 40 %!
Oppsummering: Denne har alt unntatt peat og det kan jeg tilgi den. Ta det beste fra The Glenlivet (frukten), Cragganmore (friskheten) og gammel Tamdhu (skog/einer og lengde) og du får noe som tilnærmingsvis er så bra som Yamazaki 10 år. - Om jeg skal sette fingeren på noe må det være at den er i overkant søt og litt for ung.
Se forum for flere detaljer.Priser

Eksterne smaksnotater

Destilleriets offisielle smaksnotater

 
Farge Lukt Smak
Farge ikke vurdert Ikke vurdert lukt. Ikke vurdert smak.Andre smaksnotater

Anekdoter og trivia