Whiskywiki:Nyhetsarkiv/2008

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Nyhetsarkiv for 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016 · 2017 · 2018

Arkiv over nyheter som har vært på forsiden av Whiskywiki i 2008.

August

  • August 2008: Norge blir det første markedet som får en «ren» tapning av whisky fra Bruichladdichs nye eiere, når Bruichladdich Limited Edition 2001 Exclusively bottled for Jon Bertelsen når hyllene på Vinmonopolet etter hvert som Bruichladdich 12 years old blir solgt ut. På grunn av polets anbudsregler ble ikke de Bruichladdich-tapningene som erstatter 12-åringen i andre markeder - Waves, Rocks og Peat - godtatt som erstatning i polets hyller, og en egen tapning med en batch unfinished bourbonlagret whisky måtte derfor trylles fram.
  • 28. august 2008: I en pressemelding opplyses det at Benriach Distillery Company Ltd har kjøpt Glendronach-destilleriet av Chivas Brothers/Pernod Ricard. Salget og kjøperen har vært en åpen hemmelighet i bransjen en stund, men nå er det altså offisielt. Christian Porta, Chairman og Chief Executive for Chivas Brothers, uttaler: «Vi er fornøyde med å selge dette destilleriet til Benriach Distillery Company Ltd, som vil ha muligheten til å gi det den oppmerksomheten det trenger. Vi har for tiden 13 operative destillerier, inkludert nylig gjenåpnede Braeval, og har også startet utvidelse av Glenlivet, en av Pernod Ricards 15 prioriterte merkevarer. Vårt fokus vil derfor være på å videreutvikle og forbedre disse destilleriene.»


September


Oktober

  • 19. oktober 2008: Planer for byggingen av et nytt irsk destilleri i Dingle, Co. Kerry, blir kjent. Bak foretaket står Jerry O’Sullivan, en lokal forretningsmann, og Porterhouse-gruppen, som blandt annet er kjent for sin pub-drift.
  • 29. oktober 2008: Whiskywiki lanseres i dag offisielt, og vi i NMWL legger med det ett års utviklingsarbeid bak oss. I øyeblikket er dette allerede den største whiskywiki på nettet, men leksikonet vil bli videreutviklet, bl.a. med informasjon om flere tapninger og whisky fra andre områder enn Skottland.
    Leserne ønskes velkommen, og vi tar gjerne i mot tilbakemeldinger.


November


Desember