Valamo Monastery Distillery

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Valamo Monastery Distillery
FINLAND
Beliggenhet: Heinävesi
Nåværende eier: Viiniherman Ltd
Grunnlagt: 2011
Status: Operativt
Har besøkssenter: Det er mulig å besøke klosteret
Antall washstills: 1 på 1000 l
Polets varenr.: Ikke tilgjengelig i Norge.


Beliggenhet

Valamo Monastery Distillery ligger i inne på området til Uusi-Valamo (Valamo nye kloster) i Valamontie 42, Heinävesi.

Historie

Valamo Monastery er et ortodoks kloster som ble etablert i 1940, etter å ha vært flyttet fra det området som ble okkupert av russerne under Store finske vinterkrigen. Start på den generelle whiskyproduksjonen var i 2014. Men de startet allerede destillering av noe whisky tilbake i 2011.

Ideen til å produsere whisky i klosteret hos Hermanni Winery i Ilomantsi. Vingården fant en gammel panne på 150 liter som hadde vært benyttet til fruktvin, og siden de leverer kirkevin til klosteret avtalte de å prøve whiskydestilalsjon. Det ble destillert 3500 liter som deretter ble lagret i klosteret. Siden de var fornøyd med resultatet ble det besluttet å bestille en ny panne fra Carl i Tyskland til klosteret. Mashtun ble laget lokalt. Teoretisk kapasitet på destilleriet er 120 000 liter, noe som gjorde det til Finlands største da det ble montert (nå oppgis Teerenpeli å ha størst kapasitet). All whisky skal lagres i et lagerbygg i Ilomantsi, Finland. Lagerhuset har en kapasitet på 450 000 liter.

Noe av den whiskyen som ble destillert i 2011 ble tappet på flaske i desember 2016. De neste tapningene er planlagt i 2018.

Destillerikarakter

Destilleriet skal lage både urøkt og røkt whisky. Whiskyen skal lagres på både bourbonfat og fat som det har vært kirkevin på.

Den første røkte whiskyen som ble destillert i 2011 hadde 35 ppm og malten ble levert fra Belgia.

Priser

Tapninger

ingen sider eller underkategorier

Siden destilleriet ligger inne på et klosterområde er det vel naturlig at de benytter romertall på sine tapninger; Valamo I, Valamo II osv

Galleri

Norsk importør

Ingen norsk importør.

Anekdoter og trivia

Eksterne lenker


Nerdetall


Kilder