Systembolaget

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk

Sveriges største whiskybutikk! Svenskenes svar på det norske Vinmonopolet med avdelinger rundt om i hele Sverige.

Har omtrent det samme systemet som i Norge med et grunnsortiment som finnes i alle butikker, fullsortiment som finnes i de største butikkene, og et bestillingsutvalg. Grunn- og fullsortimentet skiller seg ikke så mye fra det vi har på Vinmonopolet.


Kjøp whisky i Norge!

Whiskysalget i Sverige er mye større enn i Norge. Det gir også utslag i utvalget av whisky, først og fremst i bestillingsutvalget. Det er blant annet et mye større utvalg av uavhengige tapninger i Sverige enn i Norge, nye standardtapninger slippes også ofte tidligere i Sverige, og prisene er også ofte litt rimeligere. På den annen side får man reiseutgifter, miljøslitasje og handelslekkasje dersom en velger å kjøpe whisky i Sverige fremfor i Norge. Dersom vi klarer å heve whiskysalget i Norge (noe du ikke bidrar til ved å kjøpe whisky i Sverige...), kan vi kanskje en dag få like godt utvalg i Norge som det er i Sverige!


Dersom du likevel skulle la deg friste....

Systembolaget har også en ordning med «Spesialbutikker» som fører tapninger som ikke engang er på bestillingslista, på samme måte som vi her i Norge har pol med vinkjeller. De har ofte «spesialslipp» med tapninger som bare kommer i disse butikkene.

Ta kontakt med nærmeste Systembolag og spør om de kan skaffe deg en tapning fra bestillingsutvalget, fra spesialslippet, eller en tapning som Systembolagets nettsider sier befinner seg i en annen butikk. Det går som regel greit!

Lenke

Systembolaget