Strathearn Distillery

Fra Whiskywiki
(Omdirigert fra Strathearn)
Hopp til: navigasjon, søk
Strathearn Distillery
Skotsk destilleri
Nåværende eier: The Whisky Garden Limited
Destillerisjef: Tony Reeman-Clark
Master blender: Liam Pennycook
Status: Operativt
Har besøkssenter: Ja
Byggtype: Maris Otter
Malteri: Muntons
Antall washbacks: 2 i rustfritt stål på 2 000 l
Gjæringslengde: Min 84 t
Antall washstills: 1 på 1 000 l
Antall spiritstills: 1 på 500 l
Polets varenr.: Ikke tilgjengelig i Norge.


Beliggenhet

Strathearn ligger på Bachilton Farm Steading, Methven, Perth PH1 3QX. Det er i nærheten av både Perth og Dundee. Destilleriet Glenturret ligger så nærme at de deler vannkilde.

Historie

Methven hadde i hine hårde dager et destilleri som ble grunnlagt i 1798. Ifølge dem selv og andre er dette Storbritannias første destilleri og bryggeri. Da har de tydligvis ikke hørt om Adnams som har bygd destilleri på bryggeriet sitt. I tillegg var vel dette noe mer vanlig i gamle dager, selv om det i dag faktisk er regler mot at bryggeri og destilleri kan ligge på samme sted.

Selskapet, The Whisky Garden Limited, kjører gammel stil (litt som Daftmill) og satser på å produsere øl og whisky av kornet som dyrkes på gården. Bryggeriutstyret skal lages av kobber, og ikke av rustfri stål som er normalen nå. De satser også på å trekke veksler på naboselskapet, Bluesky Experiences, som driver med konferanser, lagbygging og andre bedriftssamlinger som da kan tilby en dag i bryggeri/destilleri som en del av en pakke.

'Strathearn kommer av Strath=dal og Earn=elven Earn, dvs dalen som elven Earn renner gjennom. Strathearn benytter destillasjonspanner fra Hoge, dvs Alembic type. Det første fatet ble fyllt i 2013 og tappet på flaske i 2016.

Destillerikarakter

Priser

Tapninger

ingen sider eller underkategorier


Galleri

Norsk importør

Ingen.

Anekdoter og trivia

Eksterne lenker

Nerdetall


Kilder