Rosebank aged 12 years (Flora & Fauna)

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Rosebank 12 yo Flora & Fauna


Rosebank FF.jpg
Lavland
Alder: 12 år
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 43 %
Kjølefiltrert: Ja
Fargejustert: Ja
Poeng NMWL: 8,5/10 p
Poeng Jim Murray: 95/100 p
Poeng Michael Jackson: 77/100 p


12 år gammel standardtapning av Rosebank i Flora & Fauna-serien.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 8,5/10p (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Farge ikke vurdert Lukt: Sensommer, kamomille, fruktig, svakt kamferdrops, tyrirot?, honning, tørt gress, tepose, vingummi, lett, floralt, korn, sherrysødme, smørmalt, fløtekaramell, roser, eple, frisk, blomster, vanilje, syrlig, sitrus, marsipansjokolade, svak lakris, kake, lett aceton, tropisk frukt, (klassisk Lowland-karakter)

Smak: Kamomille, lett, ganske mye honning (kamfer)?, kjørvel, mint, søtlig, sukkertøy, blomster, myk, sjokolade, fruktdrops, aprikos, mye eik(!), krydder, malt, saftig, sitrus, gress, tropisk frukt, frisk

Ikke vurdert lukt.

Ikke vurdert smak.

Ettersmak: Medium til lang, ganske bløt, noe krydder og nøttepreg.
Oppsummering: Til å være OB og 43 % er dette kjempebra. Videre er dette veldig typisk Rosebank. Klart destilleripreg med det florale, korn og sødme. Originalen alle andre vil kopiere; ikke helt på topp, men veldig, veldig god! Denne viser hvor trist det er at dette destilleriet ikke eksisterer lenger.
Se forum for flere detaljer.Priser

Eksterne smaksnotater

Destilleriets offisielle smaksnotater

 
Farge Lukt Smak
Farge ikke vurdert Ikke vurdert lukt. Ikke vurdert smak.Andre smaksnotater

Anekdoter og trivia

Siden destilleriet ble lagt i møllpose i 1993 (det er vel ikke håp at det åpner igjen) så er det veldig sansynlig at whiskyen er eldre enn 12 år. Var en periode oppe i ca £70 per flaske, men så kom det en ny batch og prisen falt til rundt £40. Ryktene skal ha det til at det er de siste flaskene som er ute i butikkene nå, og at denne tapningen etterpå ikke blir tilgjengelig lenger.