Penderyn 3 years old

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Penderyn 3 years old


Flaske-illustrasjon.png
Illustrasjonsbilde
Walisisk whisky
Alder: 3 yo
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 46 %
Destillert dato: Sept. 2000
Tappet dato: 2004
Kjølefiltrert: Nei
Fat nr.: 5-99
Finish: Madeira-fat
Poeng NMWL: 4,6/10 p


Whiskyen kommer fra den første kommersielle batchen, som består av fatene 5-99. Den første spriten ble brent i september 2000, noe som gjør at det ferdige produktet per i dag er tre år gammelt. Whiskyen har fått et sluttopphold på madeira-fat.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 4,6/10 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Lys, gylden farge (mer brunt enn gult). Lukt: Sødmet, lett medisinsk preg, ung. Tutti-frutti, meget søtt, noe jordaktig. Etter hvert var det bare tutti-frutti, slik som de kjemiske tyggisene man fikk på vrider-automater for 15-20 år siden.

Smak: Modne, tropiske frukter, frisk, sødmefylt, fløteaktig, ren. Igjen søtt, tutti-frutti, noe honningaktig i begynnelsen. Søtlig frukt. Men minner egenlig litt om vingummi.

Ikke vurdert lukt.

Ikke vurdert smak.

Ettersmak: Mellomkort ettersmak.
Oppsummering: En ren og frisk dram som bærer preg av å være ung, men er helt definitift drikkbar slik den er i dag - det lover godt for fremtiden. Kan legge til at førsteintrykket av lukten er en smule overraskende, men det er sannsynligvis madeiraen sin skyld. Ikke negativt, det tar bare en stund å venne seg til det. Dette ble en sukkerparade av dimensjoner, som ikke helt traff meg på det rette stedet.
Se forum for flere detaljer.Priser

Eksterne smaksnotater

Destilleriets offisielle smaksnotater

 
Farge Lukt Smak
Farge ikke vurdert Ikke vurdert lukt. Ikke vurdert smak.Andre smaksnotater

Anekdoter og trivia