Midleton

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Midleton
irsk
Beliggenhet: Midleton, Irland
Nåværende eier: Pernod Ricard
Master blender: Barry Crockett
Grunnlagt: 1825
Status: Operativt
Har besøkssenter: Ja, i det gamle destilleriet
Standardtapning:
Jameson Irish Whiskey
Alkoholprosent: 40 %
Polets varenr.: 16201


Beliggenhet

Destilleriet Midleton ligger i byen av samme navn. Den er i nærheten av Cork på sydkysten av Irland.

Historie

Det gamle destilleriet Midleton ble etablert i en gammel mølle. 20. desember 1825 kjøpte James, Daniel og Jeremiah Murphy møllen for å starte et destilleri der. James var den som drev destilleriet lengst, mens andre familiemedlemmer startet bryggeriet Murphy i Cork.

23. desember 1867 fusjonerte alle destilleriene rundt Cork. Det innebar at James Murphy og Co, Cork Distillers i North Mall, The Watercourse, The Green og Daly's ble slått sammen til ett destilleri, Cork Distillers Company, og destillasjonen ble samlet i Midleton og North Mall.

I 1966 fusjonerte de irske destilleriene Jameson, Powers og Cork Distillers og ble til Irish Distillers Group. Hensikten med å slå sammen destilleriene var å bygge ett nytt stort produksjonsanlegg som skulle produsere alle whiskeymerkene fra ett sted. Det nye destilleriet ble bygget like ved siden av det gamle Midletondestilleriet. I 1973 ble all produksjon flyttet til den lille byen Midleton, utenfor Cork. Det nye destilleriet kalles derfor kun for Midleton. Skiftet sluttet den ene dagen ved det gamle destilleriet, og neste skift startet på det nye destilleriet.

Etter 1973 eksisterte det derfor kun to irske destillerier; Midleton på sydkysten og Bushmills på nordkysten, i Nord-Irland. I 1972 kjøpte Irish Distillers opp Bushmills og all irsk whiskeyproduksjon ble derfor kontrollert av ett konsern. I 1989 la Pernod Ricard inn bud og overtok Irish Distillers.

Destillerikarakter

Priser

Tapninger


Norsk importør er Pernod Ricard Norway. Følgende tapninger er å finne på Vinmonopolet i januar 2011:


Galleri


Anekdoter og trivia

Eksterne lenker

NerdetallKilder

Rediger etter behov: