Mark Reynier

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Mark Reynier
Foto: Bruichladdich

Mark Reynier, f. 10. desember 1961, er tredje generasjon Raynier i drikkevarebransjen. Begge bestefedrene var i bransjen, John Reynier i vinbransjen fra 1919 og Jock McDavid i whiskybransjen.

Foreldrene hans møttes på den første fairwayen på Isle of Arrans Blackwaterfoot golfklubb under 2. verdenskrig, da faren var tilknyttet The Royal Highland Fusiliers (han mottok en MC) og lå i trening, mens moren var evakuert fra Edinburgh.

Mark Reynier startet sin karriere i 1980, når han begynte i familiebedriften, JB Reynier Ltd, med vintapning. I 1985 tok han seg jobb hos bryggerne Edridge Pope Plc i Dorset, der han lærte om brygging, whiskyblending og vinsalg i nesten to år. I 1986 tok han spranget og startet La Reserve vin- og sprithandler sammen med skolekameraten Simon Coughlin.

Mark Reyniers forhold til Bruichladdich startet ganske tilfeldig. På London Wine Fair i 1985 vant han en tusenpundsflaske singlemalt, og når han møtte opp for å hente premien fra Jack Milroy ble han overtalt til å prøve diverse fatprøver, og en av de han merket seg mest var fra Bruichladdich.

I 1989 var han på sitt første besøk ved destilleriet, og til tross for at La Reserve var kunder møtte han stengte dører, «No Visitors – Plant Closed». Han hevder selv at det var dette som gav ham idéen til å kjøpe destilleriet.

I 1996 dannet Reynier den uavhengige tapperen Murray McDavid sammen med Gordon Wright, selskapet ble oppkalt etter den skotske delen av Reyniers familie.

19. desember 2000 ble Bruichladdich kjøpt opp av Murray McDavid - 30 minutter senere ble Reyniers sønn født. Det er en dato han neppe glemmer. I 2004 flytter familien til Islay.


Priser og utnevnelser

Kilder