Macallan Elegancia 12 years old 1992

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Macallan Elegancia 12 years old 1992


Flaske-illustrasjon.png
Illustrasjonsbilde
Speyside
Alder: 12 yo
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 40 %
Destillert dato: 1992
Tappet dato: 2004
Kjølefiltrert: Ja
Poeng NMWL: 4/10 p


.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 4/10 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Farge ikke vurdert Lukt: Ligner til forveksling på Mortlach (i hvert fall når man ikke har en Mortlach i nærheten å sammenligne med), mer krydder enn «vanlig» Macallan. Spenstig, maltpreg, krydret eik, vaniljesukker uten vanilje (om det er mulig, forsøk på å beskrive en krydderaktig bitterhet som ligger i bakgrunnen).

Smak: Lettdrikkelig, malt, bitter mandel, «light bodied». Taper mye på at den «forsvinner» midt i munnen med en flat platthet, tilskriver det til den lave tappestyrken.

Ikke vurdert lukt.

Ikke vurdert smak.

Ettersmak: Relativt lang ettersmak, henger igjen selv etter en slurk Guinness.
Oppsummering: Ikke en höydare. Vi fikk 4 cl, men var lei etter 2 - kjedelig er den mest korrekte beskrivelsen... Skuffende. Vil gjette på at den kunne fått en 7-8 poeng om den hadde vært tappet på en høyere styrke.
Se forum for flere detaljer.Priser

Eksterne smaksnotater

Destilleriets offisielle smaksnotater

 
Farge Lukt Smak
Farge ikke vurdert Ikke vurdert lukt. Ikke vurdert smak.Andre smaksnotater

Anekdoter og trivia

  • Elegancia har fått gode karakterer i Whisky Magazine, og ut fra tasting notesene der høres det ut som om vi ikke har drukket samme whisky, så det er fullt mulig det er stor forskjell på årgangene. Bare for å spesifisere så var den vi drakk tappet i 2004, mens WhiskyMags smaksnotater er fra blad #31, som kom ut i juni 2003 - der den fikk henholdsvis 8 (av Mr Jackson) og 7 3/4 (av Mr Broom).