Heaven Hill

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Heaven Hill
bourbon
Beliggenhet: Bardstown, Kentucky
Nåværende eier: Familieeid
Destillerisjef: Parker Beam
Grunnlagt: 1935
Status: Operativt
Har besøkssenter: Ja
Polets varenr.: NABeliggenhet

Heaven hill ligger i Bardstown, Kentucky.

Historie

Destilleriet ble grunnlagt i 1935 av bl.andre Joseph L. Beam og en fra Shapira familien. Shapira familien har senere kjøpt ut de andre eierne, og eier nå hele konsernet. Heaven Hill er det eneste gjenværende familieeide destilleriet i Kentucky. I 1957 introduseres Evan Williams bourbon som fortsatt er flaggskipet til Heaven Hill. I 1986 introduserer de Elijah Craig 12 som var den første small batch bourbon. 7. november 1996 brenner destilleriet omtrent helt til grunne. Flere av lagerbygningene gikk også med i brannen og ca 340.000 liter alkohol brant opp. I 1999 kjøper de opp Bernheim destillery i Louisville. Selve destilleringen foregår i dette destilleriet mens lagring og tapping på flaske fortsatt foregår i Bardstown, der det opprinnelige destilleriet lå. I 2004 åpnet de Heaven Hill Distilleries Bourbon Heritage Center.

Heaven Hill har ikke bare bourbon på markedet, de produserer også rye og i 2005 ble de de første som selger wheat whisky med sin Bernheim wheat

I tillegg til whisky produserer de bl.a. Burnett's Gin/Vodka, Dubonnet, Hpnotiq likør, Two fingers tequila samt Whaler's original rum.


Destillerikarakter

Tapninger

Norsk importør

NA

Eksterne lenker

Destilleriets hjemmeside

Galleri

Kilder