Gordon & MacPhail

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk

Uavhengig tapper med base i Elgin, Speyside, også eier av Benromach. Var blant pionerene når det gjaldt å selge singlemalt whisky, og var sammen med Glenfiddich med på å etablere et marked for singlemalt whisky. Gordon & MacPhail er i dag fortsatt den største av de uavhengige tapperne med et utall tapninger og serier. Det gjør igjen at det er vanskelig å klassifisere whisky fra Gordon & MacPhail. De har ufiltrerte fatstyrketapninger, men også både fargejusterte og hardt kaldfiltrerte 40 %-tapninger. Nå kan tapninger fra Gordon & MacPhail variere fra 40 % til over 60 % og de har også begynt å forandre temperaturen som de filtrerer whiskyen på for å begrense det mange mener er skadevirkninger av kaldfiltrering.

Generelt har Gordon & MacPhail et stort utvalg av whisky fra destillerier som det ellers er vanskelig å få tak i (f.eks. nedlagte destillerier).

Tidligere var det kjent at Gordon & MacPhail kjøpte opp nysprit fra destillerier, tappet den på egne fat (dessverre ofte av svært varierende kvalitet), og lagret alt i store lagerlokaler i Elgin, Speyside. I den senere tids skal de også ha begynt å kjøpe opp whisky som er lagret på destilleriene.

2009 mottok firmaet utnevnelsen Queen’s Award for Enterprise.

Serier fra Gordon & MacPhail

Gordon & MacPhail er også tappet av Juuls Vinhandel i Københavns «Flight-serie».


Norsk importør

Terroir Wines


Ekstern lenke

Gordon & MacPhails hjemmeside

Kilder