Glenlivet Nadurra 16 years old 2006

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
The Glenlivet Nadurra 16 years old


150 '(endre om nødvendig, men 180 er ganske passe)'px
Speyside
Alder: 16 yo
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 57,2 %
Kjølefiltrert: Nei
Fargejustert: Nei
Fattype: Bourbonfat
Varenummer Vinmonopolet: 4995001
Pris Vinmonopolet: 599 kr
Poeng NMWL: 9/10 p
Lansert: 2006


The Glenlivet Nadurra 16 years old er fra Glenlivet-destilleriet. Den er levert i to ulike versjoner. En som er tappet på 48 % og en som er tappet på fatstyrke, her varierer styrken fra batch til batch.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 9/10 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Farge ikke vurdert Lukt: Kraftig skarp alkoholpreget duft som blir mildere ved tilvenning og lufting av glasset, da kommer det frem en lukt av marsipan og mandel, (nøtter?), vanilje og en delikat medisinsk lukt av lanolin. Umiddelbart litt lukka, marsipan(sjokolade), frisk og søt vanilje som gjemmer seg bak litt alkohol, blir stadig søtere. Fruktig (pære og eple), vanilje, lett alkoholstikk.

Smak: kraftig prikking på tunga (pga alkoholen) med en gang, deretter noe mer fatpreg og søtlig vanilje som etterfølges av en laaang ettersmak som bare varer og varer i flere minutter. En dybde og kompleksitet som gjør det vanskelig å beskrive. Prikker på tunga pga. alkoholen, anslaget er massivt, nesten leskende, definitivt eik tilstede her, i forlengelsen av dette: en litt merkelig (u)smak som jeg ikke klarer å sette fingeren på, montro om dette er eik? Fruktig (eple og pære).

Lukt: Litt vann fjernet alkoholduften og fikk med en mer floral og urtepreget duft, kanskje et hint av epler, vaniljeduften kom bedre frem. Det er en kompleks og delikat duft som man kunne sittet med i timevis

Smak: Litt vann gjør whiskyen myk og delikat som pirrer smaksløkene. Vanilje og fatpreg er absolutt tilstede med et hint av grønne epler og noe krydder.

Ettersmak: Ettersmaken er himmelsk, og det er en laaang ettersmak som bare varer og varer i flere minutter. Medium-lang. Tørr, fruktig og sitrusaktig.
Oppsummering: Dette er definitivt den beste speysidewhiskyen jeg har smakt
Se forum for flere detaljer.Destilleriets offisielle smaksnotater

 
Farge Lukt Smak
Farge ikke vurdert Ikke vurdert lukt. Ikke vurdert smak.Andre smaksnotater

Anekdoter og trivia