Dufftown (landsby)

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Fil:Dufftown-tårn.jpg
Klokketårnet midt i Dufftown
Foto: Lars Helge Eklund
Se også Dufftown Distillery.

Dufftown (Gaelic: Baile Bhainidh) regnes av mange som whiskyhovedstaden i Speyside, men Elgin og Keith har også begge gjort krav på tittelen.

Landsbyen

Dufftown er en liten landsby ca midtveis mellom Elgin og Keith, i Banffshire, Skottland. Dufftown har burgh-status, noe som har liten praktisk betydning i dag. Ved folketellingen i 2001 var det 1546 innbyggere i landsbyen.

Landsbyen het opprinnelig Mortlach, men på 1800-tallet bygde Jarlen av Fife en ny landsby for å huse hjemvendte soldater, og gav landsbyen navnet Dufftown. Dufftowns historiske røtter kan blandt annet skues ved Balvenie Castle, nå en ruin.

Dufftown er enkelt fortalt bygget rundt et veikryss hvor fire veier møtes. Midt i krysset står landsbyens klokketårnet, som tidligere var et fengsel. I dag huser klokketårnet turistinformasjonen.

I juli avholdes highland games i Dufftown, noe som tiltrekker mange besøkende.

Whisky

Illustrasjon:Erlend Refsdal

Ordtaket sier at «Rome was built on seven hills, Dufftown was built on seven stills.» I dag er det seks operative destillerier i Dufftown:

De nedlagte er:

Galleri

Relaterte emner


Eksterne lenker


Denne artikkelen er foreløbig kort og/eller mangelfull (en stubb), men vi jobber med saken. Om du har tilgang kan du redigere den. Har du lyst til å bidra, men mangler tilgang, kan du sende epost til wiki alfakrøll nmwl.no