William Cadenhead Ltd

Fra Whiskywiki
(Omdirigert fra Cadenheads)
Hopp til: navigasjon, søk

William Cadenhead Ltd eies nå av J & A Mitchell & Co Ltd og har base i Campbeltown etter at de overtok familiebedriften i 1972.

Firmaet ble etablert i Netherkirkgate, Aberdeen i 1842 av George Duncan og er dermed Skottlands eldste uavhengige tapper. Ti år etter etableringen ble George Duncans svoger, William Cadenhead, hentet inn i forretningen. Da George Duncan dør i 1858 overtar William Cadenhead og endrer forretningsnavnet til sitt eget.

Cadenheads tapper foruten skotsk whisky, også blant annet rom, cognac, gin og whisky fra andre steder i verden enn Skottland. Cadenheads har blant annet kjedebutikker i Campbeltown, Edinburgh, London (Covent Garden), Köln, Berlin og i Odense i Danmark. Tapninger fra Cadenheads blir først og fremst gjort tilgjengelig i kjedebutikkene, men det er også mulig å finne tapninger via andre kanaler.


Det er Cadenheadstapninger tilgjengelig både på Vinmonopolet i Norge (tilleggsutvalget) og på Systembolaget i Sverige, men nyhetene blir først lansert i kjedebutikkene før de blir gjort tilgjengelig for andre distributører.

Cadenheads bruker ikke kaldfiltrering eller fargejusteringer.

Whiskyene tappes i ulike serier:


Norsk importør

House of Cognac


Kilder: