Burghead Maltings

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk

Burghead Maltings ligger i Burghead, Elgin, Skottland. De produserer malt som er råvare for whiskydestilleri.

Malteriet mottar bygg som renses og lagres i en silo før det tas inn i produksjon. Burghead Maltings bruker separat fuktetank, spirings- og tørketromler. Det første trinnet i produksjonen er prosessering i fuktetanken, hvor bygget ligger i kaldt vann i omkring to døgn. Bygget fuktes, vannet tappes fra, deretter lufttørkes det, etterfulgt av en ny runde med vann og tørking - tilsammen tre runder. Dette fører til at kornet trekker til seg vann, sveller og begynner å spire (stivelsen er omgjort til sukkerarter). Se egen artikkel om malting.


Produksjonskapasitet

Burghead Maltings har 48 fuktetanker, hver med en kapasitet på 30 tonn, og de kjøres i par. To og to tanker kjøres parallelt som et par. Når fukteprosessen er ferdig, samles 60 tonn korn i en trommel for spiring.

De har også 48 tørketromler med kapasitet på 60 tonn korn. Prosessen med fukting tar omtrent to døgn, spiringsprosessen omtrent fire døgn. Deretter flyttes kornet til en av de sju tørketromlene Burghead Maltings har. Fire av disse rommer 60 tonn, mens de resterende tre rommer 120 tonn.

Tørkeprosessen er unnagjort på omtrent et døgn. Tilsammen produseres det på en uke 1700 tonn malt ut av 2000 tonn bygg.

Tall for produksjonskapasitet fra 2005.