Bruichladdich Waves

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Bruiculaddich Waves


Bruichladdich waves.jpg
Foto: House of Cognac
Islay
Alder: 7/9 år (se merknad)
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 46 %
Destillert dato: april 1998
Kjølefiltrert: Nei
Fargejustert: Nei
Ppm malt: 26 ppm
Fattype: Bourbon
Finish: Madeira
Varenummer Vinmonopolet: 49702
Pris Vinmonopolet: Kr. 450,-
Poeng NMWL: 8/10 p
Poeng Jim Murray: 88/100 p


Bruichladdich Waves er produsert i 1998. Da produserte Bruichladdich bare noen uker ved hjelp av staben fra Isle of Jura Distillery, som da hadde samme eiere som Bruichladdich. De hadde bare røyka korn tilgjengelig, så whisky fra Bruichladdich produsert i 1998 har et tydeligere torvpreg enn hva som eller ser vanlig for Bruichladdich. Videre viser batchnummeret på tapningen som er lansert i Norge at den er tappet i 2007, noe som betyr at whiskyen vitterlig er 9 år gammel, selv om det står 7 yo på flaska.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 8 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Farge ikke vurdert Lukt: Det første som slår mot meg i glasset er sur røyk og jeg kjenner en stor skuffelse vokse seg fram. Så setter jeg glasset fra meg og tenker… Dette kan da ikke stemme, hva er det jeg har her? Det er en 7-9 år gammel whisky, betydelig mer røykpreget enn vanlig Bruichladdich. I tillegg har den hatt en sluttlagring på madeirafat. Da kan jeg forvente peata korn/malt og frukt fra fatet.

Jeg gir nesa en forsiktig sjanse nr 2. Der ja! Det er ikke sur røyk, det er den utrolige blandingen av relativt ung sprit (som ikke har tatt mye fra første del av fatlagringen) som er basert på lett peatet malt, kombinert med tydelige aprikostoner fra madeirafatet. Av andre elementer i lukta finner jeg sjokolade, baconcrisp og lett krydret. Ut fra ppm-nivået og lukt-opplevelsen, vil det ikke være galt å karakterisere denne som halvparten av Ardbeg. Smak: Konsentrert og intens, og tvers igjennom en videreføring av lukten. Der det kan hevdes at Bruichladdich-cuvéer som Infinity og 3D kan oppfattes som sprikende, er denne rett fram hele veien. Jeg har nå smakt flere whiskyer som har hatt sluttlagring på madeira, og jeg må si at det er noe som ofte funker. Her er ACE’n godt integrert og tilfører destillatet en delikat fruktighet.

Ikke vurdert lukt.

Ikke vurdert smak.

Har ikke kommentert ettersmak.
Se forum for flere detaljer.Priser

Eksterne smaksnotater

Destilleriets offisielle smaksnotater

 
Farge Lukt Smak
Farge ikke vurdert Ikke vurdert lukt. Ikke vurdert smak.Andre smaksnotater

Anekdoter og trivia