Ben Nevis aged 18 years Mackillop's Choice

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Ben Nevis 18 yo Mackillop's Choice

FRA UAVHENGIG TAPPER:
Angus Dundee

Ben Nevis Mackillops.JPG
Foto: LH Eklund
Høyland
Alder: 18 yo
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 58,6 %
Destillert dato: 291091
Tappet dato: sept-10
Kjølefiltrert: Nei
Fargejustert: Nei
Fattype: Sherryfat # 3849
Varenummer Vinmonopolet: 8060101
Pris Vinmonopolet: Kr. 819,-
Poeng NMWL: 6/10 p


18 år gammel whisky fra Ben Nevis, tappet av den uavhengige tapperen Angus Dundee i serien Mackillop's Choice.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 6 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Gul med brune kanter ->bronse Lukt: Ganske mye løsemiddel->Lakk/maling, tørket frukt->sukater og bittert appelsinskall, litt syrlig på grensen til barnespy men den bikker ikke over, det er noen grønne unoter (fermenterte grønnsaker(?)) samt litt svovel. Denne er samtidig briny->salt/sjø som fra brakkvann, og veldig oljeaktig i lukta. Jeg vil tro dette har vært veldig tung og fet newmake. Ved andre fylling av glasset kommer lett kardemomme og mer sjø frem. Unotene har roet seg når man har smakt på denne. Dette er en Jekyll & Hyde-whisky.

Smak: Meget tiltalende anslag i munnen som bærer preg av søt gul frukt->moden physealis og Lichi og tørket frukt->rosin/sukat, etter man har svelget/spyttet kommer et raskt (2-3 sek) mellomparti som hadde gjort 'the rubber lady' glad hvor det er fersk smeltet gummi som sykkelslanger smeltet med en fyrstikk, og så kommer tørket frukt og eik frem igjen, hint av sjø i smaken. God fedme og konsentrasjon.

Lukt: Den tåler godt med vann.

Ikke vurdert smak.

Ettersmak: Ettersmaken er lang og behagelig med korn ('barley bite') og eik, samt tørket frukt og sjø. Ingen plagsom bitterhet fra eika.
Oppsummering: Dette er en Jekyll & Hyde whisky, den har tydelige unoter på nesen ved første gangs lukting og en litt off smak. Dette kan være volatile elementer fra en nyåpnet flaske, men jeg velger å trekke for dette i første omgang. Munnfølelsen derimot er meget tiltalende med god sødme og struktur men den utvikler seg merkelig, underlig 'mellomsmak' rett etter man har svelget/spyttet, og så en behagelig ettersmak med sjøpreget korn og eik. Dette er i sannhet en underlig whisky.
Se forum for flere detaljer.Priser

Eksterne smaksnotater

Destilleriets offisielle smaksnotater

 
Farge Lukt Smak
Farge ikke vurdert Ikke vurdert lukt. Ikke vurdert smak.Andre smaksnotater

Anekdoter og trivia