Arran 1999 Flying Peacock

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Arran 1999 Amontillado sherry Flying Peacock


Arran-Flying-Peacock.jpg
Foto: LH Eklund
Øyer
Alder: 10 yo
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 58,1 %
Destillert dato: 28. september 1999
Tappet dato: 21. oktober 2009
Kjølefiltrert: Nei
Fargejustert: Nei
Fattype: Amontillado sherry
Poeng NMWL: 5/10 p
Antall flasker: 709 flasker
Utvalgt av: Juuls Vinhandel


Fligth nr 8 i Juuls Vinhandels Flying-serie. En 10 år gammel Arran, lagret på sherryfat, og tappet av destilleriet for Juuls Vinhandel i København.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 5/10 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Farge ikke vurdert Lukt: Intens fruktig, fatpreget, floral, noe korn, frisk, sitrus (appelsin), nøtter, sjokolade og krydder.

Smak: Syrlig (svovel...?), vinøs (hvitvin), søt, nøtter, tørr, bitter, ellers som lukt. Feit og lang.

Ikke vurdert lukt.

Ikke vurdert smak.

Ettersmak: Lang. Dessverre.
Balanse: Dårlig
Oppsummering: Bare rot, ekkel bitterhet og tydelig svovel.
Se forum for flere detaljer.Priser

Eksterne smaksnotater

Offisielle smaksnotater

 
Juuls Vinhandel
Farge Lukt Smak
Mørk kamilleblomst En varm duft av sukkerristede mandler og mørke krydder varmer og fyller nesen. Melkesjokolade, rosiner, mørkt sukker, fikner, kardemomme og mentol vitner om bruk av de beste sherryfat fra Spania Klassisk halvtørr Amontillado sherrykarakter. Melkesjokoladesødme, sitron og Kräuterbolsjer og nysmuttete Valencia-mandler gir gavmild smak fra seg. Hertil kommer maltsødme, litt salt og en fyldig kobberkjelekarakter, som prikker og danser behagelig på tungen.
Ettersmak: Ettersmaken er bløt, kremet og varm, med sødmefulte eikeplanker til sist.
Oppsummering: Klassisk og varm skotsk single malt til enhver hyggelig anledning. Den rike alkoholen fornemmes nesten ikke, men bidrar med en rik karakter og holder whiskyen flott sammen.Andre smaksnotater

Anekdoter og trivia

De gode folk på Isle of Arran-destilleriet er store dyrevenner. Et par meget hjemløse påfugler fra India har i flere år nydt godt av varmen fra kobberkjelene og de rikelige mengder byggkorndestilleriet – et sant slaraffenland når man er en påfugl langt vekk hjemmefra.

Denne historie kunne meget vel være endt lykkelig, hvis ikke en liten ensom due fra Irland hadde kommet seg inn på påfuglenes territorium og jaget dem på flukt. De stakkars påfuglene har slått seg ned i en lokal kjøkkenhage hvor, de til eierens store misnøye, tar godt for seg av lekkerbiskene. De gode folk på Isle of Arran-destilleriet har selvfølgelig straks sendt en flaske av deres gode maltwhisky og en unnskyldning til den forurettede kjøkkenhageeier. Siste nytt fra Isle of Arran er, at destilleriet plutseligt har mottatt uforholdsmessig mange anmeldelser om ødelagte køkkenhager. Skotter er jo skotter.

I etikettens venstre hjørne ses den lille ensomme irske due puste seg opp. I høyre hjørne er den ene av de stakkars påfuglene på vei ut av vakten med sin koffert. Hele dramaet er fanget med Isle of Arran-destilleriets pagoder i bakgrunnen.

-- Juuls egen historie om tapningen