Whiskywiki:Om

Fra Whiskywiki
Revisjon per 5. des. 2013 kl. 13:41 av Erlendr (diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk
Lars Helge Eklund (midten) og Erlend Refsdal (t.h.) mottar Oslo Whiskyfestivals pris fra Chris Maile, 7. november 2009.
Foto: Ragnhild S. Lervik

Whiskywiki er et leksikon om whisky, skrevet på norsk. I Norsk MaltWhiskyLag har i det vesentlige en håndfull medlemmer utarbeidet denne gratistjenesten for å dele den whiskykunnskapen som finnes fordelt på lagets medlemmer med øvrige medlemmer og med resten av verden. Arbeidet med Whiskywiki tok til sommeren 2007. Utover det følgende drøye året arbeidet fire av medlemmene med innhold før offisiell lansering i slutten av oktober 2008. Etter lanseringen har også noen flere bidratt til videreutvikling og vedlikehold.

Det er et forsøk på å følge opp lagets formålsparagraf: NMWL skal bidra til utbredelsen av skotsk single maltwhisky som en kulturtradisjon også i Norge, samt styrke medlemmenes forhold til denne edle drikk.

Diplom til Whiskywiki i forbindelse med Oslo Whiskyfestivals pris 2009.

Andre om Whiskywiki

Oslo Whiskyfestival

«Whiskynytelse er en spennende oppdagelsesreise, der man kan skaffe seg store kunnskaper. For noen er dette et kall, som krever lange og dedikerte studier. Det er derfor en berikelse for det norske whiskymiljøet at man har fått tilgang til en lett tilgjengelig og innholdsrik informasjonskilde. Whiskywiki er et webbasert leksikon på norsk, stadig voksende og full av informasjon for whiskyinteresserte, det være seg nybegynnere eller entusiaster.» Chris Maile på Oslo Whiskyfestivals nettside