Norsk MaltWhiskyLag

Fra Whiskywiki
Revisjon per 15. jan. 2018 kl. 13:49 av Erlendr (diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Norsk Maltwhiskylag er ledende på maltwhisky i Norge.

Norsk Maltwhiskylag ble stiftet 11. januar 1995 etter initiativ fra tre ildsjeler: Rolf Frydenberg, Tor Kristiansen og Sverre Lunde. Stiftelsen skjedde i Dagligstuen på Hotel Continental i Oslo, det skjenkestedet som på dette tidspunktet hadde Norges beste utvalg av skotsk singlemalt whisky.

Møt også NMWL på Facebook.

Formålet til Norsk Maltwhiskylag er å bidra til utbredelsen av skotsk singlemalt whisky som en kulturtradisjon også i Norge, samt styrke medlemmenes forhold til denne edle drikk.

Norsk Maltwhiskylags formål virkeliggjøres ved å arrangere medlemsmøter, presseaktiviteter, delta i avisdebatter og sist men ikke minst gjennom å arrangere besøk ved skotske kultur-institusjoner (dvs. maltwhiskydestillerier) for medlemmene.

Det er mulig å gi veldedige bidrag til laget, eller støtte spesifikke aktiviteter som ekskursjoner til Skottland eller annet. Medlemskap er åpent for alle personer over 20 år uten krav til nasjonalitet, kjønn, rase eller religion.

Ved Oslo Whiskyfestival 2009 ble NMWLs whiskywiki tildelt «Pot Still»-prisen for gjennom arbeidet med whiskywiki å ha fremmet interessen for whisky i Norge.

Lokallag

Norsk maltwhiskylag Bergen

Møt lokallaget på Facebook.

NMWL Bergen har møte 1 gang pr mnd (mandager). Det bestemmes et tema for det enkelte møte.

NMWL Bergen har i skrivende stund mellom 40 og 50 medlemmer, og pleier å være over 20 på våre månedlige samlinger. Vi startet opp i 28. august 2000, og har hoppet litt rundt om kring. Vår faste plass de første årene var i baren på Ricks, holdt til en stund på div. møterom hos Universitetet, og har nå fått oss fast plass igjen. Medlemstallet har ligget mellom 30 og 60 hele tiden.

Tema på samlingene varierer fra gang til gang, det kan være importør som presenterer sine produkter, produsenter som gjør tilsvarende, spørrekonkurranse, distriktsbaserte presentasjoner ofte utført med egne krefter og andre mer spesielle temaer.

Normalt starter vi opp kl 1930 og holder på 1-2 timer, deretter er det uformell samling en stund. Vi har også arrangert ekskursjoner til Skottland, men disse arrangeres helst i samarbeid mellom flere av lokallagene i NMWL.


Norsk maltwhiskylag Drammen

Offisielt oppstartmøte 7. oktober 2014. Startet som det åttende lokallaget i NMWL. Mer informasjon kommer hit etterhvert.


Norsk maltwhiskylag Fredrikstad

I januar 2006 hadde Norsk maltwhiskylag Fredrikstad sitt første møte. Lokalavisen Demokraten var på besøk, og oppmøtet var overraskende stort.

I november 2012 fikk NMWL Fredrikstad Pot Still-prisen ved Oslo Whiskyfestival. Begrunnelsen for tildelingen var slik: «NMWL Fredrikstad ble etablert i 2006, og har vokst til å bli Norges største whiskyklubb. Klubbens kunnskapsrike og entusiastiske lederskap er alltid ivrige etter å tilegne seg ny viten, de gir inspirasjon til medlemmene sine og vekker deres interesse for videre utforsking i whiskyens verden.»


Norsk maltwhiskylag Gausdal

NMWL Gausdal ble etablert 12. november 2008. Ved oppstarten kom hoveddelen av medlemmene fra en allerede eksisterende whiskyklubb som meldte seg inn i NMWL. Laget er ikke formelt avviklet, men for tiden er det ingen aktivitet.


Norsk maltwhiskylag Hamar

Møt også lokallaget på Facebook.
Abonnér på vår digitale møtekalender: Møtekalender i Google kalender (.ics) (For å legge til i din Google kalender, høyreklikk og velg Kopier snarvei, deretter kan du velge Legg til via nettadresse på menyen for Andre kalendere i Google og lime inn adressen.)

NWML Hamar ble etablert 12. november 2015. Første møte ble avholdt 14. april 2016, med godt fremmøte. Det var mer enn 20 deltakere på møtet, der president Ivar Aarseth holdt foredrag om røykwhisky.

Vi har lokaler i Strandgata, sentralt i Hamar.


Norsk maltwhiskylag Kristiansand

Møt også lokallaget på Facebook.

NMWL Kristiansand så dagens lys 27. juni 2007 og teller pr februar 2008 ca 20 medlemmer. Foreningen holder sine møter normalt siste onsdag hver måned. Kl. 20.00 Møtested er vanligvis Bakgården Bar, 2 etg, i Tollbodgaten.

Temaer på våre møter varierer, men som oftest er det smakinger - evt at vi har importører som presenterer sine produkter for oss. Møtene har normalt en varighet på 2 timer, men ofte blir det litt sosialt samvær etterpå for de som har anledning.

Foreningen jobber med å arrangere turer til Skottland for medlemmer i samarbeid med andre NMWL-avdelinger.


Norsk maltwhiskylag Mandal

20. april 2016 kom melding om at det blir opprettet lokallag også i Mandal. Vi kommer tilbake med mer informasjon etterhvert!


Norsk maltwhiskylag Narvik

Møt lokallaget på Facebook.

Etablert 24. oktober 2014 som første lokallag nord for Trondheim. NMWL Narvik skal bidra til utbredelsen av skotsk single maltwhisky som en kulturtradisjon også i Narvik og omegn, samt styrke medlemmenes forhold til denne edle drikk. Styret prøver å arrangere medlemsmøter med smaking første onsdag i hver måned.


Norsk maltwhiskylag Oslo

Det opprinnelige Norsk MaltWhiskyLag er nå blitt lokallag i Oslo.

NMWL Oslo avholder normalt 10 møter i året (hver måned unntatt juli og august) i våre faste klubblokaler. Som regel møtes vi andre onsdag i måneden. Alle medlemsmøtene har et tema. Disse temaene varierer, men er vanligvis fokusert på skotsk single maltwhisky. Lokallaget har en bar, der man smake et stort utvalg av gode maltwhiskyer.

I tillegg har man som medlem i NMWL Oslo, anledning til å delta på NMWL sine aktiviteter som f.eks. møter i andre lokallag og årlige ekskursjoner til Skottland.


Norsk maltwhiskylag Stavanger

Møt lokallaget på Facebook.

Lokallaget ble etablert 20. oktober 2008. Fast møtedag er første tirsdag i måneden, stedet er Broremann bar. Kontakt NMWL for mer informasjon.


Norsk maltwhiskylag Trondheim

Møt også lokallaget på Facebook.
Abonnér på vår digitale møtekalender: Møtekalender i Google kalender (.ics) (For å legge til i din Google kalender, høyreklikk og velg Kopier snarvei, deretter kan du velge Legg til via nettadresse på menyen for Andre kalendere i Google og lime inn adressen.)

Norsk Maltwhiskylag (NMWL) Trondheim ble dratt i gang etter initiativ fra NMWL litt utpå nyåret i 2004. Medlemmer fra en drøss av de forskjellige single malt-klubbene rundt omkring i Trøndelag samt fjernmedlemmer i NMWL og andre single malt entusiaster, meldte sin interesse for å få startet opp et NMWL lokallag her i Trondheim.

Lørdag 28. februar 2004 hadde NMWL sendt opp tre representanter med mye spennende single malt, og konstitusjonsmøte ble avholdt i Trondheim. Arrangementet ble en suksess med over 20 fremmøtte som nøt god single malt mens Per Løvlie holdt foredrag om single malt whisky. Interimstyre ble nedsatt og jobbet frem til første ordinære møte tirsdag den 27. april 2004, hvor navn til laget og ordinært styre ble valgt.

NMWL Trondheim avholder 11 møter i året (hver måned unntatt juli) i våre sentrumsbeliggende lokaler. Temaene på disse møtene varierer, men som regel blir det holdt foredrag om ett eller annet single malt relatert. Man har selvsagt også mulighet til å boltre seg i NMWL Trondheims rikholdige utvalg av skotsk single malt, med spesiell vekt på destillerier/tapninger som ikke er å få tak på i Norge. Møtene starter kl 19.00 og arrangeres i utgangspunktet den tredje torsdagen i hver måned.

I tillegg har man som medlem i NMWL Trondheim, anledning til å delta på NMWL sine aktiviteter som f.eks. møter i andre lokallag og årlige ekskursjoner til Skottland.


Norsk maltwhiskylag Tromsø

NMWL Tromsø ble stiftet 11. januar 2018.


Medlemswhisky

NMWL har foreløpig fått tappet seks ulike whiskyer som spesialtapninger for sine medlemmer. De seks er:

Lenker

Hjemmeside

Whiskyforum