Forskjell mellom versjoner av «Mortlach aged 16 years (Flora & Fauna)»

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 26: Linje 26:
 
| Utvalgt =
 
| Utvalgt =
 
}}
 
}}
[[Standardtapning]] fra [[Mortlach]] i [[Flora & Fauna]]-serien.  
+
[[Standardtapning]] fra [[Mortlach]] i [[Flora & Fauna]]-serien. Ikke tilgjengelig i Norge. De siste årene også vanskelig tilgjengelig i Storbritania, men ved to anledning vært til salgs på det svenske [[Systembolaget]]. Nå senest [http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=10168&Butik=0&SokStrangar= høsten-09].
  
 
==NMWL smaksnotater==
 
==NMWL smaksnotater==

Revisjonen fra 4. sep. 2009 kl. 09:06

Mortlach 16 yo F&F


Mortlach F&F.jpg
Speyside
Alder: 16
Flaskens volum: 70
ABV: 43
Poeng Jim Murray: 87/100 p


Standardtapning fra Mortlach i Flora & Fauna-serien. Ikke tilgjengelig i Norge. De siste årene også vanskelig tilgjengelig i Storbritania, men ved to anledning vært til salgs på det svenske Systembolaget. Nå senest høsten-09.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 8,75 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
bronse, ”dark amber”, nesten brun Lukt: Troika sjokolade, appelsin, plomme, bringebærgele, krydderkake. Veldig kompleks. Jeg kan lukte på denne i evigheter.

Smak: Myk, deilig, mørk sjokolade, sukat, fruktsuppe, nøtter, krydder. En utrolig komposisjon med masse smak som harmonerer perfekt

Lukt: Jeg kunne ikke kjenne noen forskjell med eller uten vann

Ikke vurdert smak.

Ettersmak: Lang, balansert, litt tørr avslutning
Oppsummering: Deilig, denne smaken kjenner du dagen etter du har våkna!
Se forum for flere detaljer.Priser

Anekdoter og trivia

Nærmest en kultwhisky. Hardt promotert av Fiona Murdoch, tidligere innehaver av The Whiskyshop i Dufftown, som det påstås heller delte seng med ei flaske Mortlach 16 yo F%F enn sin egen ektemann. NMWLs Per Løvlie har også bidratt til å gi denne whiskyen høy status gjennom sine mange smakinger på whiskyfestivaler i Speyside, og ivrig promotering i NMWL. Diageo har ikke ønsket å promotere denne tapningen som en profilert singlemalt.