Forskjell mellom versjoner av «Mortlach aged 16 years (Flora & Fauna)»

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Anekdoter og trivia)
(Anekdoter og trivia)
 
Linje 45: Linje 45:
  
 
== Anekdoter og trivia ==
 
== Anekdoter og trivia ==
Nærmest en kultwhisky. Hardt promotert av [[Fiona Murdoch]], tidligere innehaver av The Whiskyshop i [[Dufftown]], som det påstås heller delte seng med ei flaske Mortlach 16 yo F&F enn sin egen ektemann. [[NMWL]]s [[Per Løvlie]] har også bidratt til å gi denne whiskyen høy status gjennom sine mange smakinger på [[whiskyfestival]]er i Speyside, og ivrig promotering i [[NMWL]]. [[Diageo]] har ikke ønsket å promotere denne tapningen som en profilert [[singlemalt]].
+
Nærmest en kultwhisky. Hardt promotert av [[Fiona Murdoch]], tidligere innehaver av [[The Whiskyshop Dufftown]], som det påstås heller delte seng med ei flaske Mortlach 16 yo F&F enn sin egen ektemann. [[NMWL]]s [[Per Løvlie]] har også bidratt til å gi denne whiskyen høy status gjennom sine mange smakinger på [[whiskyfestival]]er i Speyside, og ivrig promotering i [[NMWL]]. [[Diageo]] har ikke ønsket å promotere denne tapningen som en profilert [[singlemalt]].
  
  

Nåværende revisjon fra 22. mar. 2010 kl. 10:07

Mortlach 16 yo F&F


Mortlach F&F.jpg
Speyside
Alder: 16
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 43 %
Poeng NMWL: 8,75/10 p
Poeng Jim Murray: 87/100 p


Standardtapning fra Mortlach i Flora & Fauna-serien. Ikke tilgjengelig i Norge. De siste årene også vanskelig tilgjengelig i Storbritania, men ved to anledning vært til salgs på det svenske Systembolaget. Nå senest høsten-09.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 8,75/10 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Bronse, «dark amber», nesten brun Lukt: Troika-sjokolade, appelsin, plomme, bringebærgele, krydderkake. Veldig kompleks. Jeg kan lukte på denne i evigheter.

Smak: Myk, deilig, mørk sjokolade, sukat, fruktsuppe, nøtter, krydder. En utrolig komposisjon med masse smak som harmonerer perfekt

Lukt: Jeg kunne ikke kjenne noen forskjell med eller uten vann

Ikke vurdert smak.

Ettersmak: Lang, balansert, litt tørr avslutning
Oppsummering: Deilig, denne smaken kjenner du dagen etter du har våkna!
Se forum for flere detaljer.Priser

Anekdoter og trivia

Nærmest en kultwhisky. Hardt promotert av Fiona Murdoch, tidligere innehaver av The Whiskyshop Dufftown, som det påstås heller delte seng med ei flaske Mortlach 16 yo F&F enn sin egen ektemann. NMWLs Per Løvlie har også bidratt til å gi denne whiskyen høy status gjennom sine mange smakinger på whiskyfestivaler i Speyside, og ivrig promotering i NMWL. Diageo har ikke ønsket å promotere denne tapningen som en profilert singlemalt.